Интер оцеля срещу Аталанта и дръпна на върха пред Ювентус (ВИДЕО)


Интер оцеля срещу Аталанта и дръпна на върха пред Ювентус (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

600 0

Интер успя да победи Аталанта с 2:1 като гост в Бергамо. В герои за "нерадзурите" се превърнаха Хакан Чалханоглу и Лаутаро Мартинес, които вкараха попаденията.

Срещата в Бергамо започна по-добре за домакините, които установиха ранен натиск и се "нанесоха" в половината на гостите трайно. В 40-ата минута обаче Хакан Чалханоглу обаче откри резултата. Турчинът вкара в долния ляв ъгъл, без да остави шансове за спасяване.

Само 2 минути по-късно офанзивният футболист на Интер изпусна фантастичен шанс, след като сам си създаде пространство, овладя топката на границата на наказателното поле и стреля, но стражът на Аталанта се намеси и спаси.

Втората част започна страхотно за Интер и Лаутаро Мартинес вкара в 54-ата минута, но попадението му бе отменено заради засада. само 4 минути по-късно Хенрик Михитарян намери аржентинеца, който с плътен удар се разписа и направи резултата 2:0.

След час игра обаче Аталанта съумя да вкара гол. Адемола Лукман изигра важна роля в атаката, като намери Джанлука Скамака, който се справи с Ян Зомер, за да направи резултата 1:2. Във финалните минути срещата се изнерви и главният арбитър показа втори жълт картон на Рафаел Толой, който не сдържа нервите си.

С победата Интер продължава да е първи с актив от 28 точки. Аталанта пък допълва топ 5 с 19 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички