Валери Божинов пред италианско издание: Уча за треньор и тренирам на терена на Левски


Валери Божинов пред италианско издание: Уча за треньор и тренирам на терена на Левски
Снимка: Levski.bg

1500 0

Доскорошният български нападател Валери Божинов говори пред италианското издание "La Stampa" преди двубоя между Фиорентина и Ювентус. Той е играл и за двата тима, като често е търсен да дава мнение за случващото се в италианския футбол.

Силни думи за Ювентус и Влахович

"Какъв мач очаквам? Очаквам да е интензивен, двата отбора се справят добре. Юве намери приемственост, харесвам Фиорентина и начина, по който играят. В крайна сметка това е почти дерби. Нека най-добрият победи", сподели Божинов.

Той коментира и Душан Влахович, който често получава похвали от Валери. "Още в началото се виждаше, че Душан имаше нещо специално, той имаше страхотна физика и беше технически над средното ниво. Но преди всичко имаше глад да играе. Преместването в Ювентус и доказването му веднага не е лесно, но съм сигурен, че ако остане, ще покаже на какво е способен.

Юве може да се стреми към Скудетото, дори и да е трудно. Не е лесно да преминеш в Юве и незабавно да демонстрираш какво си успял да направиш във Фиорентина, но съм сигурен, че Душан ще се докаже. Има физика, бързина, техника. Той знае как да играе за отбора и знае как да вкарва голове. Нямам съмнения, той е правилният централен нападател за Юве".

Липсва му терена

Божинов сподели и с какво се занимава сега, като допълни, че му липсва терена. "Липсва ми теренът, но тялото ми е много уморено. Футболът се промени за повече от двадесет години, темпото се вдигна твърде много и има нужда от нови поколения. Сега уча много като треньор и имам възможност да тренирам на терена на Левски София". 

Освен това Валери Божинов се отличи с култов, но и безпощаден коментар за Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички