Опашкар засилва Пиоли към борсата за безработни - Милан отчая на "Сан Сиро"


Опашкар засилва Пиоли към борсата за безработни - Милан отчая на "Сан Сиро"
Снимка: GettyImages

1103 0

Слабата форма на Милан продължава с пълна сила, след като вече и борещите се за оцеляване печелят точки срещу "росонерите". Един от двата състава без победа преди този кръг - този на Удинезе, отиде на "Сан Сиро" и взе първите си 3 точки за кампанията с единствен гол от дузпа на Перейра в 57'. 

Единственото чисто положение за домакините беше в продължението на мача, когато Леао най-накрая центрира отлично топката за Жиру, чийто удар с глава беше брилятно отразен от Де Силвестри. Именно стражът на Удинезе беше обявен за най-добър в мача, след като отрази още 4 удара. 

Като цяло обаче Милан нямаше достатъчно аргументи, за да осъществи обрат. Въпреки 7-минутното продължение на срещата, домакините нямаха нито една друга сериозна възможност, докато "бианконерите" изпуснаха да решат всичко в мача с няколко контраатаки. 

Пиоли няма да се задържи още дълго, ако Милан продължава да играе слабо

Това е трети пореден двубой в Серия А, който Милан не печели, като отборът е и в серия от 4 мача без победа във всички турнири (3 поражения, 1 равенство). "Росонерите" вече са далеч от Интер в спора за титлата - 6 точки разлика. 

През седмицата следва нов тежък тест за гранда от Италия, който посреща високо летящия ПСЖ. Само преди седмица и половина парижани разбиха селекцията на Пиоли с 3:0 и предвид формата на двата отбора феновете на "Сан Сиро" могат да очакват нов тежък двубой за своите любимци. 

Удинезе от своя страна излезе от зоната на изпадащите с първата си победа за сезона. Отборът е с 10 точки на 16-то място. Интересен факт е, че "бианконерите" имат само 3 загуби, но заради 7-те си равенства са много близо до опасната зона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички