Ювентус маха Игуаин, за да вземе талантлив нападател


Ювентус маха Игуаин, за да вземе талантлив нападател
Снимка: Getty Images/Guliver

2879 0

Отборът на Ювентус ще използва нападателя Гонсало Игуаин, за да докара на „Алианц Арена“ младия футболист на Ривър Плейт Хулиан Алварес. „Бианконерите“ се интересуват от нападателя на аржентинския гранд и смятат да пратят Игуаин в обратната посока, за да си осигурят подписа на 20-годишния футболист.

Според ‘Tuttosport’ Ювентус ще се опита да уреди трансфер, сходен на този с Карлос Тевес, който се върна в Бока Хуниорс през 2015-та година, а в посока Торино впоследствие потегли Родриго Бентанкур. Наставникът на „старата госпожа“ Маурицио Сари върна Игуаин в отбора през настоящия сезон, но сега реализаторът може да бъде използван като разменна монета, за да се подсигури трансфера на някой от младите футболисти на Ривър Плейт. Според ‘Tuttosport’ Хулиан Алварес, който е национал на Аржентина под 20-годишна възраст, е основната цел, но „бианконерите“ следят още халфа Кристиан Ферейра и бранителите Мартинес Куатра и Гонсало Монтиел.

Гонсало Игуаин напусна Ривър Плейт през 2007-ма година, когато Реал Мадрид го купи за 12 милиона евро. Аржентинският нападател се присъедини към Ювентус през 2016-та година, след като реализира 36 гола за една кампания в Серия А с екипа на Наполи, подобрявайки рекорда на Гунар Нордал за най-много голове за един сезон в италианския елит. А ето защо Гонсало Игуаин ядоса ръководството на Ювентус.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички