Ювентус и Челси готвят сделка на размяната, която ще устройва всички замесени


Ювентус и Челси готвят сделка на размяната, която ще устройва всички замесени
Снимка: Getty Images

2084 0

Челси и Ювентус обмислят сензационна сделка за размяна, според която Душан Влахович ще пристигне на "Стамфорд Бридж", а Ромелу Лукаку обратно в Италия.

Sky Sports Italia съобщава, че двата клуба обмислят сделка, след като са открили слаб интерес на пазара към играчите. И Челси, и Ювентус бяха отворени за оферти за нападателите това лято, но нито един от тях не успя да намери купувач.

Всички страни ще са доволни

Подробности за предложената сделка не са оповестени публично, но се смята, че Ювентус ще поиска сделка играч плюс пари, като се има предвид, че Влахович е значително по-млад.

Лукаку прекара миналия сезон под наем с Интер Милано и изглежда не отговаря на изискванията при новия мениджър на Челси Маурисио Почетино. По същия начин, след като направи впечатляващ старт в Ювентус, прогресът на Влахович беше ограничен от контузии през по-голямата част от сезон 2022/23.

Сделките на размяна от този характер са все по-редки в съвременния футбол, до голяма степен поради допълнителните усложнения, които възникват, когато в транзакцията участват двама играчи. Но тъй като и Челси, и Ювентус искат да освежат нападателната си линия, без да харчат прекалено много пади, това може да е рядък случай на сделка за размяна, която да е от полза за всички страни. Първоначално се смяташе, че Лукаку ще продължи в Интер, но успя сериозно да ядоса клуба и да го накара да се откаже от него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички