Поне 80 млн. евро по-малко приходи за Юве, как УЕФА промени стратегията на клуба?


Поне 80 млн. евро по-малко приходи за Юве, как УЕФА промени стратегията на клуба?
Снимка: Getty Images

847 0

Новината, че Ювентус ще пропусне европейските турнири през сезон 2023/24 и по-конкретно за Лигата на конференциите, може сериозно да се отрази на трансферните планове на "бианконерите".

До 80 млн. евро по-малко приходи

Италианският тим е глобен с 10 млн. евро, която може да нарасне двойно, ако определени неща по финансовия феърплей не се спазят в следващите 3 години. Очаква се Ювентус да загуби и до 80 млн. евро приходи заради липсата на европейски мачове. Трябва да се вземе предвид и загубите, които клубът имаше през последните три години заради пандемията от Covid-19.

Всички тези неща по всяка вероятност ще накарат торинския гранд да преосмисли продажбата на някои от играчите си. "Старата госпожа" ще играе само в Серия А и Купата на Италия, за да се бори за европейски футбол догодина. През идната кампания отборът на Масимилиано Алегри ще изиграе между 2 и 12 мача по-малко.

Играчите, с които може да се раздели

Calciomercato твърди, че на Фабио Мирети, Кони Де Винтер и Андреа Камбиасо, ще им бъде позволено да се преместят под наем в сравнение с предишни сезони. Големи имена, които преди може да са били смятани за непродаваеми, като Федерико Киеза, Глейсън Бремер или Душан Влахович, сега също могат да продължат напред, ако пристигнат подходящи оферти преди затварянето на прозореца.

Въпреки това Calciomercato съобщава също, че все още има нужда от привличането на няколко нови попълнения, особено тези, които вече са известни количества в Серия А. Като спрягани имена са това на Ромелу Лукаку и Франк Кесие от Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички