Юве излъга Наполи и превзе "Сан Паоло" след пауза от 15 години (ВИДЕО)


Юве излъга Наполи и превзе "Сан Паоло" след пауза от 15 години (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

2029 0

През първото полувреме доминираше тактическата битка, но в 29’ Пол Погба изригна с впечатляващ гол от воле, който даде аванс на шампионите. Все пак грешка в защитата в 65’ даде надежда на Наполи, а Бритос беше в прегръдките на своите съотборници.

Лошо подреждане при статично положение обаче коства поне точката на Наполи, след като Касерес засече центриране на Пирло от пряк свободен удар и донесе 3-те точки на Ювентус. Героят на торинци обаче получи контузия в края, като съмненията са за извадено рамо.

В края на двубоя след натиск на Наполи Артуро Видал оформи крайното 3:1 след страхотен изстрел с левия крак в 95’.

Това беше първа победа за Ювентус на „Сан Паоло” от септември 2000 година, като по този начин шампионите поне частично успяха да вземат реванш за нелепо загубената Суперкупа на Италия преди по-малко от месец.

Героят Касерес пък отбеляза първия си гол от 20-и октомври 2012, когато отново се разписа срещу Наполи. Погба пък има 3 гола в 4 мача срещу този съперник.

Преди двубоя Ювентус беше регистрирал 5 равенства в последните си 6 двубоя, но този път се възползва от грешката на Рома (2:2 срещу Лацио) и успя да дръпне с 3 точки на прекия си конкурент за титлата.

„Бианконерите” са лидер с актив от 43 точки, докато Наполи остана в подножието на топ 3 с 30 пункта – на 1 от Лацио.

Двамата треньори заложиха на най-доброто, с което разполагат, като квартетът Кайехон, Хамшик, Де Гузман и Игуаин водеше нападението на Наполи, докато новото попълнение Габиадини остана резерва. За Ювентус Мората изненадващо отново попадна на пейката, а предпочетен бе намиращият се в слаба форма Йоренте.

Началото на двубоя беше скучно за пълните трибуни на „Сан Паоло”, като и двата отбора си бяха взели поука от мача за Суперкупата на Италия в края на 2014 и много внимаваха да не оставят празни пространства в дефанзивен план.

Все пак в 18’ дойде и първото по-интересно положение в мача, след като Марек Хамшик и Игуаин опитаха комбинация, която доведе до изненадващ пас за Де Гузман. Крилото обаче беше неточен в завършващия си удар.

Това се оказа пагубно за „адзурите”, след като в 29’ падна и гол-шедьовър, дело на Пол Погба. 21-годишният халф получи бепе на границата на наказателното поле при опит за изчистване и с невероятно воле с десния крак вкара красив гол, въпреки опита на Рафаел да избие – 0:1 за гостуващия тим.

Домакините така и не успяха да реагират, като дори можеха да изпаднат в още по-тежка ситуация. В 43’ Тевес имаше отличен шанс да удвои, но Рафаел запази минималната разлика с шампионите – 0:1 до почивката.

През втората част темпото остана непромено, като двата тима си размениха по едно положение преди Бенитес да се реши да пусне в игра Мертеенс на мястото на Хамшик. Това се оказа отличен ход, след като в 65’ той центрира от корнер, защитата на Юве действа несъобразително и от 6 метра с воле Бритос успя да изравни резултата.

Резултатът обаче се задържа само още 4 минути, след като на свой ред защитата на Наполи капитулира при статично положение. Пирло центрира от пряк свободен удар и Касерес се намърда между защитниците и успя да реализира, давайки аванс на своите – 1:2.

Малко по-късно гол на Наполи беше незачетен, след като при разбъркване в наказателното поле Буфон хвана топката, но след това се бутна в купа от играчи и я изпусна. Касерес я засече във вратата си, но вече беше прозвучал съдийски сигнал за нарушение.

В края на двубоя Сапата и Игуаин изпуснаха прекрасни положения за Наполи, като Сапата дори беше сам срещу Буфон, но не съумя да запази концентрация. Вместо домакините да изравнят, при контраатака в 95’ Видал се озова на границата на пеналта и с прекрасен ъгъл в горния ъгъл препарира Рафаел – 1:3 за шампионите.

 


Napoli vs Juventus (1-3) All Goals & Highlights... by rubin7190

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички