Кошмар за Ювентус и Италия: Сезонът за ключов играч приключи


Кошмар за Ювентус и Италия: Сезонът за ключов играч приключи
Снимка: Getty Images

1449 0

Сезонът на Федерико Киеза изглежда почти сигурно приключил, след като Ювентус обяви, че италианският нападател има увредени връзки на лявото коляно – травма, която той получи по време на вълнуващия успех над Рома с 4:3.

Киеза напусна принудително терена на „Олимпико“ през първата част на неделния сблъсък, в който „бианконерите“ осъществиха обрат от 1:3 до 4:3, и клубът сподели в свое изявление, че 24-годишният футболист ще трябва да се оперира. От „Старата госпожа“ не разкриха колко дълго време той ще се възстановява, но подобни травми изискват месеци рехабилитация, и медиите на Ботуша обявиха, че сезонът му за приключил.

Това означава, че той ще пропусне и важния поход на Италия за класиране на Мондиала в Катар по-късно тази година чрез плейофите, който стартира срещу Северна Македония в края на март. Отсъствието му ще е голям удар за селекционера на „Скуадра адзура“ Роберто Манчини, тъй като Киеза бе с основен принос за триумфа на страната на Евро 2020 миналото лято.

Киеза, който се завърна към терените наскоро след седмици в лазарета поради мускулна травма, има четири гола за Юве този сезон във всички турнири. Преди време се появиха информации, че Реал Мадрид иска да вземе Федерико Киеза (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички