Трите цели на Кристиано Роналдо, които ще определят дали ще остане в Ювентус


Трите цели на Кристиано Роналдо, които ще определят дали ще остане в Ювентус
Снимка: Getty Images

2805 0

Нищо не е сигурно за бъдещето на Кристиано Роналдо, пише днес "Marca"! Нападателят на Ювентус изглежда нещастен през последните седмици и напоследък често се спекулира сериозно около това къде може да заиграе от следващия сезон. Неуспехът на "Старата госпожа" да спечели 10-та поредна титла от Серия А само увеличи слуховете, че той може да напусне Торино през лятото.

Но, само няколко часа след като стана ясно, че титлата е за Интер, Кристиано Роналдо донесе важна победа за Ювентус, отбелязвайки два гола в последните 10 минути от гостуването на Удинезе и запази шансовете на Юве за Топ 4 и участие в Шампионската лига от следващия сезон.

"Той е шампион", каза Андреа Пирло за своя №7 след това. "Той винаги иска да се подобри и е предал позитивност на отбора!"

До края на сезона обаче, португалският нападател има много предизвикателства, пред които е изправен.

Ювентус в Шампионската лига

Ювентус трябва да се класира за Шампионската лига и ако не успее, напускането на Кристиано е почти гарантирано. Той винаги е виждал този турнир като своя собствена сцена, на която е рекордьор със своите 134 гола. Победата над Удинезе подобри шансовете на торинци. 

Пети трофей

На 19 май, само дни преди последния мач в Серия А, Ювентус се среща с Аталанта на финала на Купата на Италия. Този мач ще даде шанс на Кристиано да спечели петия си трофей за клуба, след два триумфа със Скудето и две Суперкупи на Италия.

Първият играч, който е голмайстор в три лиги

През 2018/19 неговите 21 гола го оставиха зад Фабио Куалярела, Сапата и Кшищоф Пиатек. През 2019/20 той вкара 31, но бе изпреварен от 36-те на Чиро Имобиле. Този сезон той води в класацията с 27, а Ромелу Лукаку е далеч назад с 21. Ако успее да грабне голмайсторският приз в Италия, той ще стане първият играч в историята, който е голмайстор в три от първите пет най-силни европейски шампионати!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички