Треньорът на Ювентус изчисли - за титлата в Серия А ще бъдат необходими поне 90 точки


Треньорът на Ювентус изчисли - за титлата в Серия А ще бъдат необходими поне 90 точки
Снимка: Getty Images

1165 0

Във вечерта на 13 ноември Ювентус записа класическа победа срещу Лацио в мач от 15-ия кръг на Серия А и така се изкачи до третото място в таблицата, събирайки актив от 31 пункта - с 10 по-малко от лидера Наполи.

"Играчите се справиха добре, особено на фона на трудния месец. Мачът не беше лек, но затворихме свободните пространства за Лацио и не им дадохме никакъв шанс да застрашат нашата врата до самия край", заяви треньорът на Юве - Макс Алегри, след последния съдийски сигнал.

Това бе шести пореден успех във вътрешното първенство за "старата госпожа", която вече започна да се отърсва от слабото начало на кампанията и провала в Шампионска лига. "Паузата идва в добър момент за нас, защото през сезона постоянно бяхме преследвани от контузии. Когато липсващите играчи се възстановят - всеки ще получи своя шанс, защото ще има мачове на всеки 3 дена", допълни още наставникът на своята пресконференция и след това коментира шансовете за титла, заявявайки, че тя едва ли ще бъде спечелена с по-малко от 90 точки:

"През този сезон Наполи наложи невероятно темпо. Не мисля, че Скудетото може да бъде спечелено с по-малко от 90 точки. Преди шест кръга никой нямаше да повярва, че сега ще бъдем трети в класирането, но ние направихме голяма крачка напред. Сега трябва да презаредим батериите си и да сме готови да продължим през януари", призова Алегри. До края на кампанията в Италия остават 23 кръга!

*Още новини за италиански футбол ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички