Трагичен Наполи се отказва от титлата в Серия А, Сасуоло надви Лацио


Трагичен Наполи се отказва от титлата в Серия А, Сасуоло надви Лацио
Снимка: Gulliver/GettyImages

1740 0

Шеметен гол на Патрик Кутроне спомогна на Емполи да направи голямата изненада от кръга в Серия А, след като тимът му срази с 1:0 борещия се за титлата в Италия Наполи на „Диего Армандо Марадона” в Неапол. По този начин партенопейците имат само една победа в последните си шест мача от местното калчо.

Наполи искаше да вземе аванс рано в мача с оглед игровите си действия, но положенията не намираха вратата на госта. Гол на Хуан Жезус в 62-ата минута бе отменен, тъй като бранителят бе в засада, но в 70-ата магия от Кутроне спомогна на Емполи да запише трите точки в южната си визита.

Така тимът се изкачи до седмото място и вече има 26 точки, десет зад четвъртия Наполи, който остана с 36 и е на три зад лидера Милан.

В друг мач Сасуоло надви Лацио в интересен сблъсък на „Мапей”. Матия Закани даде аванс на римляните с гол в шестата минута, а Лацио изглеждаше далеч по-солдиният отбор през първата част.

Това контрастира сериозно през второто полувреме, когато Доменико Берарди изравни резултата за „неровердите”, а Распадори изведе Сасуоло напред в 69-ата минута. Стъписаните гости тръгнаха да търсят изравнително попадение, но до такова не се стигна, а в заключителните минути на срещата Каан Айхан от Сасуоло бе изгонен с директен червен картон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички