Неймар блесна при небрежен успех на Барселона над ПСЖ (ВИДЕО)


Неймар блесна при небрежен успех на Барселона над ПСЖ (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4215 0

Барселона е вторият полуфиналист в Шампионска лига след Байерн Мюнхен, след като "блаугранас" безпроблемно стигнаха до втора победа над ПСЖ с 2:0 и след общ резултат 5:1 обезличиха "петлите" и се класираха напред.

След като Луис Суарес обра овациите в първия мач, днес беше ред на Неймар, който успя да се разпише на два пъти през първото полувреме.

Той се възползва от фамозен пробив през целия терен на Иниеста за първия си гол в 13', докато в 34' отново той беше точен след центриране на Дани Алвеш.

ПСЖ не показа с нищо, че може да се противопостави на Барселона в четъвртфинала, като за втора поредна година отпада в тази фаза на турнира.

Вечерта пък принадлежеше на Неймар, който вкара 6-ия си гол в Шампионска лига, а с това стана и най-резултатният играч срещу ПСЖ в историята на турнира. Той има 5 гола във френската врата, всички с екипа на Барселона.

Подробности за Байерн Мюнхен - Порто

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

От самото начало Барселона установи натиск, а защитата на ПСЖ почна да се пропуква. Това доведе до 12', в коята резултатът вече беше открит. Андрес Иниеста направи самостоятелен, 40-метров пробив през 5-ма защитници, а след това изведе чудесно Неймар. Бразилецът овладя в коридор, мина Сиригу и отбеляза на празна врата - 1:0.

Четири минути по-късно мачът можеше да придобие друго измерение. Златан Ибрахимович успя да отбележи, но попадението беше отменено заради засада.

Това обаче беше единственото положение за ПСЖ, а Меси и компания изпуснаха още две, преди да решат крайния изход на четвъртфинала. В 34' Алвеш показа страхотна техника и успя да центрира перфектно за Неймар, който успя за втори път да преодолее Сиригу.

До края на полувремето не се случи нищо интересно на "Камп Ноу", като футболистите на Лоран Блан изглеждаха примирени със съдбата си, докато тези на Луис Енрике решиха да спестят сили - 2:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят през всичките 45 минути се доиграваше, а Барселона не изглеждаше заинтересувана от това да отбележи нов гол. Златан Ибрахимович и Марко Верати пък бяха близо до почетен гол за гостите, но такъв не падна след аут на италианеца и добро спасяване на Тер Щеген срещу Ибра в 73'. В добавеното време Меси се размина с попадение - 2:0 краен резултат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Както по-рано ви съобщихме, Луис Енрике няма да пести силите на своите и излиза с най-доброто, с което разполага. Масчерано и Пике, подпомагани от Алвеш и Алба, формират защитния квартет на Барселона, докато пред тях ще се изявява Серхио Бускетс. Андрес Иниеста и Иван Ракитич ще улесняват Меси в предни позиции, а Неймар и Суарес са другите двама в нападението на Барселона

За ПСЖ в стартовия състав се завръща Златан Ибрахимович, който в предни позиции ще си партнира с Пасторе и Единсон Кавани. Йоан Кабай, Блейз Матуйди и другият завръщащ се Марко Верати формират триото в халфовата линия, докато Маркиньос, Луиш, Ван дер Вийл и Максуел представлява защитата пред Салваторе Сиригу.

СЛЕДИ НА ЖИВО Байерн Мюнхен - Порто

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички