Суарес все още мечтае за Ювентус


Суарес все още мечтае за Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

3878 0

Нападателят на Барселона Луис Суарес е на мнение, че трансферът му в Ювентус все още може да се осъществи, въпреки плановете на тима да вземе реализатора на Рома Един Джеко. Бъдещето на уругваеца е неясно, след като преди няколко седмици новият треньор на каталунците Роналд Куман обяви, че няма намерение да разчита на него.

Суарес има договор с Барселона до лятото на 2021-ва година, но иска да напусне със свободен трансфер и все пак да получи възнаграждението си за настоящия сезон, което се равнява на около 14 милиона евро. Подобно беше желанието на легендарното дуо в центъра на терена за каталунците Андрес Иниеста и Шави Ернандес, което тогава Барса изпълни. Луис Суарес иска да премине в отбора на Ювентус, като уругваецът дори пътува вчера за Италия, за да кандидатства за италианско гражданство. 33-годишният футболист е минал езиковия тест за половин час и е получил ниво B1. Причината, поради която нападателят кандидатства за гражданство, е, че Ювентус вече запълни бройката си за играчи извън Европейския съюз и уругваецът ще трябва да вземе италиански паспорт, за да подпише с тях.

Сагата около трансфера на Суарес обаче става все по-неясна, тъй като шампионите на Италия преследват голмайстора на Рома Един Джеко. Ювентус ще предложи двугодишен договор на босненския нападател, който ще премине на „Алианц стейдиъм“ срещу 16 милиона евро. Въпреки това Луис Суарес смята, че преминаването му в редиците на „старата госпожа“ все още е на дневен ред. „Да, такъв трансфер е възможен“, заяви той пред „Гадзета дело спорт“ вчера. А ето къде ще играе бившият нападател на Ювентус Гонсало Игуаин от новия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички