Барса и Байерн ще спорят за млада звезда на Аякс


Барса и Байерн ще спорят за млада звезда на Аякс
Снимка: Getty Images/Guliver

2973 0

Десният бек на Аякс Сержиньо Дест е желан от отборите на Барселона и Байерн Мюнхен. Тийнейджърът, който преди няколко месеца избра да играе за САЩ, вместо да защитава цветовете на Холандия, е готов да напусне амстердамския клуб и да се присъедини към някой от грандовете на Европа.

Фаворит за подписа му изглежда Байерн Мюнхен. Според холандското издание ‘De Telegraaf’ шефовете на баварците са пътували до Амстердам, за да се срещнат с представители на Аякс. Интересът на немския шампион към Дест не е нещо ново, след като клубът се опита да го привлече още през януари. Барселона също се интересува от младия бек, но според ‘The Guardian’ и трансферния експерт Фабрицио Романо Байерн е с едни гърди напред, тъй като каталунците трябва да продадат някои от своите играчи преди да отправят официална оферта.

Сержиньо Дест е роден в Холандия и е продукт на школата на Аякс. Барселона би била атрактивна дестинация за младия футболист, като се има предвид, че треньор на тима в момента е холандецът Роналд Куман. При продажба на Нелсон Семедо дясната позиция в отбраната на каталунците би била свободна за Дест. Що се отнася до Байерн, клубът разполага с Бенжамен Павар и Йошуа Кимих, които могат да играят отдясно на защитата. Кимих обаче предпочита ролята в центъра на терена, докато Павар игра голяма част от мачовете през изминалия сезон като централен бранител. А ето кой холандски национал е желан от Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички