Страшна греда и кръгла нула от Наполи преди дербито с Милан (ВИДЕО)


Страшна греда и кръгла нула от Наполи преди дербито с Милан (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3372 0

Наполи записа третото си равенство от началото на сезона в Серия А, след като завърши 0:0 с Верона в 30-тия кръг. “Партенопейците” изглежда изиграха срещата с мисъл за предстоящия реванш срещу Милан в Шампионска лига, където изостават с попадение на крачка от полуфинала.

Бъдещите шампиони стартираха с пет промени, но това не им попречи да открият в 20-тата минута след автогол. Тогава обаче Оливера се опита да играе с топката от нередовна позиция и попадението бе отменено. До края на частта и Мерет парира един опит, като това бе всичко в рамките на 45 минути. 

През второто полувреме Спалети в течение на времето пусна част от големите звезди, което си пролича от вдигнатото темпо, но на практика нулите останаха на таблото и нямаше резултат от влизането на Кварацхелия и Осимен.

В 82-рата минута нигериецът нацели гредата от дистанция, което се превърна е единственото опасно положение за втората част. 

По този начин преднината на Наполи пред втория Лацио се превръща в 14 точки, докато Верона спечели ценна точка в борбата за оставане и вече се нуждае от три за напускане на зоната на изпадащите.

Първо полувреме

Първоначалният натиск даде резултат след 20 минути игра и те поведоха в резултата. Това се случи след автогол, който обаче бе моментално отменен. 

Причината за съдийското решение е засада на Оливера, който посегна да играе с топката и лиши съотборниците си от редовно попадение.

До края на първата част единсвеното по-опасно положение бе на сметката на гостите, които чрез Лазани отправиха добър опит, париран от Мерет. 

Второ полувреме

Минутите след почивката се оказаха още по-скучни за зрителите на "Диего Армандо Марадона" в Неапол, след като чистите ситуации тотално липсваха пред една от двете врати.

Играта тотално се развиваше в половината на гостите, след като "небесносините" контролираха кълбото през 80% от времето, а създадените голови положения до 80-тата минута достигнаха 4. Точни изстрели обаче липсваха

В 82-рата минута Виктор Осимен стреля от движение и дистанция, но мощният му опит разтресе напречната греда. 

Video edited on Kapwing

Стартови състави: 

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Мин Же, Хесус, Оливера, Ангиса, Деме, Елмас, Политано, Распадори, Лозано

Верона: Монтипо, Давидович, Хиен, Чечерини, Фараони, Тамезе, Абилдгаард, Деполи, Дуда, Ласаня, Гаич

Преди мача:

"Партенопейците" още не са си осигурили на 100% титлата от Калчото, но те по-скоро ще изиграят срещата с мисъл за предстоящия четвъртфинален реванш от Шампионска лига срещу Милан в идните дни. 

Лучано Спалети днес не може да разчита на Ндомбеле и Симеоне, като Гаетано остава под въпрос. В последните 6 срещи Наполи е спечелил 4, но Милан спечели и двата сблъсъка през последните седмици. 

Междувременно за Верона отсъстват шестима, 3 от които със сигурност пропускат - Анри, Велосо и Маняни. Трябва да се отбележи, че Верона никога не е печелил визита в Неапол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички