Страшен резил на "Сан Сиро": Опашкар обърна Милан с гол в 95'!


Страшен резил на "Сан Сиро": Опашкар обърна Милан с гол в 95'!
Снимка: Getty Images

2001 0

Италианският гранд Милан допусна сензационна загуба от скромния тим на Специя с 1:2 като домакин в мач от 22-ия кръг на Серия А. "Росонерите" допуснаха да бъдат обърнати през втората част, като победният гол на Специя падна дълбоко в добавеното продължение на мача.

В първите минути на мача Рафаел Леао имаше добър шанс да вкара, но стражът на Специя го отказа с брилянтна намеса. В края на частта Алексис Салемакерс също бе отказан от вратаря на гостите, но малко по-късно Милан получи дузпа.

Тео Ернандес обаче изпусна от бялата точка и резултатът остана непроменен. Минута по-късно Милан все пак откри. След дълго извеждащо подаване Рафаел Леао успя да овладее и да се разпише в мрежата на Специя, за да даде спокойствие на своите на почивката.

В 57-ата минута отново Салемакерс бе близо до гол, но за пореден път вратарят на Специя Иван Проведел се справи. Две минути по-късно Якуб Кивиор можеше да вкара пред другата врата, но и Мик Менян показа, че е труден за преодоляване.

Това обаче се промени в 64-ата минута, когато Специя изравни с гол на Кевин Агудело. Милан остана шокиран от изравнителното попадение и не успя веднага да се съвземе, за да поеме в търсене на победата. Едва в заключителните минути на срещата "росонерите" стигнаха до няколко голови ситуации.

В продължението на мача Златан Ибрахимович на два пъти бе близо до отбелязване на победен гол, но вместо това Специя организира перфектна атака в 95-ата минута и открадна победата с гол на Емануел Гиаси.

Така Милан допусна четвърта загуба през сезона в Серия А и пропусна възможността да оглави класирането, оставайки на две точки зад лидера Интер - и то с мач повече. Специя пък записа втора поредна победа в първенството и вече е 14-и с 22 пункта. В следващия кръг Милан домакинства на Ювентус, а Специя посреща Сампдория.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички