Аталанта спря победната серия на Интер в Серия А, Ханданович герой за "нерадзурите"


Аталанта спря победната серия на Интер в Серия А, Ханданович герой за "нерадзурите"
Снимка: Getty Images

3863 0

Италианските грандове Аталанта и Интер не успяха да се победят след равенство 0:0 на стадион "Гевис" в Бергамо в дербито от 22-ия кръг на Серия А. Двата тима си спретнаха атрактивно нулево реми, в което и Аталанта, и Интер имаха безброй шансове да отбележат голове.

Домакинът обаче създаде повече и по-чисти голови положения, но стражът на Интер Самир Ханданович направи изключителен мач, в който не даде на топката да мине зад гърба му. За "нерадзурите" най-сериозни пропуски направи Един Джеко, а в края на мача Марсело Брозович изпусна от чиста позиция.

Аталанта прекъсна серия от 8 поредни победи на Интер в Серия А. "Нерадзурите" остават лидер в първенството с 50 точки - с две повече от Милан, който утре домакинства на Специя и ще може поне временно да се изкачи на първото място. Аталанта е четвърти с 42 пункта.

РАЗВОЙ НА МАЧА:

В 16-ата минута Един Джеко засече центриране в наказателното поле, а ударът му профуча опасно близо до вратата, но в аут. Десетина минути по-късно Алексис Санчес бе изведен на стрелкова позиция в пеналтерията и нанесе мощен удар, но стражът на Аталанта Мусо блесна с отлична намеса.

В края на първата част Марио Пашалич се сгромоляса на тревата в наказателното поле на Интер, но съдията не уважи претенциите му за дузпа. В началото на второто полувреме се откри страхотен шанс за гол пред Матео Песина от Аталанта, но Ханданович се намеси.

В 71-ата минута дойде страхотен шанс за гол за Интер. Центриране към далечната греда бе свалено с глава от Дензъл Дъмфрис, който насочи топката към Един Джеко, но нападателят на Интер не успя да нанесе добър удар с глава от непосредствена близост до вратата и стреля в аут.

Десет минути по-късно Луис Муриел отново тества рефлексите на Самир Ханданович, но стражът не непоколебим. В 87-ата минута Марио Пашалич открадна топката от противников играч и се насочи към вратата на Интер, като отправи два удара, но и двата бяха спасени от Ханданович.

В 89-ата минута Николо Барела направи превъзходен извеждащ пас за Марсело Брозович, който се озова сам срещу вратаря Мусо. Той насочи удара си към близкия ъгъл, но топката се удари в гредата от външната ѝ страна.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Аталанта: Мусо, Джимшити, Демирал, Паломино, Пецела, Де Роон, Куупмайерс, Фройлер, Пашалич, Песина, Муриел

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Бастони, Шкриниар, Дармиан, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Санчес, Джеко

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Шампионът на Италия Интер лети уверено към титлата в Серия А, след като спечели последните си осем мача в първенството. Сега обаче на пътя на "нерадзурите" е един от най-коравите съперници - Аталанта, който е в топ 4 и няма намерение да излиза от там.

Шампионите се радват и на период без почти никакви кадрови проблеми - отсъстват само Кордас и Сатриано. При Аталанта Госенс и Сапата са аут, докато четирима играчи са под въпрос - Пиколи, Спортиело, Толой и Мееле.

Интер има само две победи в последните си осем мача срещу Аталанта, като преобладават равенствата. Бергамаските, които се хвалят с резултатна атака, пък бележат трудно голове във вратата на "нерадзурите". Топ коефициенти и залози за дербито Аталанта - Интер вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички