Дузпа избави Рома и Моуриньо от нова издънка в Серия А


Дузпа избави Рома и Моуриньо от нова издънка в Серия А
Снимка: Getty Images

1032 0

Италианският гранд Рома се добра до трудна победа над борещия се за своето оцеляване Каляри с минималното 1:0 като домакин в мач от 22-ия кръг на Серия А. Гол на Сержио Оливейра от дузпа през първото полувреме осигури трите точки на "вълците".

Още в петата минута Дзаниоло се сгромоляса в наказателното поле, но ВАР прегледа ситуацията и не видя основания за дузпа. Девет минути по-късно Тами Ейбрахам стреля опасно, но стражът Алесио Краньо го отказа с блестяща намеса.

В 32-ата минута Енрике Далберт игра с ръка в наказателното си поле и бе отсъдена дузпа, която Оливейра реализира. В средата на второто полувреме Рома можеше да вкара втори гол, но опасен удар на Жордан Верету бе спасен от Краньо.

Каляри можеше да отмъкне точка от именития си съперник в 84-ата минута, но застрашителен удар на Жоао Педро, но вратарят на Рома Руи Патрисио спаси. Така Рома прекъсна серия от три мача без победа в Серия А и увеличи актива си на 35, заемайки шесто място.

Каляри заема 18-о място и е с 16 пункта. В следващия кръг "вълците" на Моуриньо гостуват на Емполи, докато тимът на Каляри посреща Фиорентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички