Ювентус вдигна глава след краха! Би "препъникамък" и изравни Аталанта за топ 4 в Серия А


Ювентус вдигна глава след краха! Би "препъникамък" и изравни Аталанта за топ 4 в Серия А
Снимка: Getty Images

3162 0

Италианският гранд Ювентус записа победа с 2:0 над Удинезе в кръга от Серия А и вдигна глава след огромното разочарование срещу Интер за Суперкупата на Италия. С успеха "бианконерите" събраха 41 пункта след 22 двубоя, а толкова точки има и четвъртият Аталанта.

Трябва да се отбележи, че "богинята" е с цели два мача по-малко, по-добри показатели в директния им мач (1:0 като гост) и по-добра голова разлика (единият обаче е срещу шампиона Интер). Удинезе пък си остава с 20 точки от 20 мача, заемайки 14-ата позиция. Тимът успя да спре "старата госпожа" при първата им среща през сезона (2:2 в първия кръг), но този път бе безсилен.

Резултатът в днешната среща бе открит в 19-ата минута от капитана на тима в този мач Пауло Дибала. Той получи подаване в наказателното поле от Мойс Кийн и без да се бави прати топката високо във вратата на опонента. Така той стана единственият играч на Юве, който е директно замесен в поне 10 гола през сезон 2021/22 в Серия А - 7 гола и 3 асистенции.

Удинезе пък се утвърди като една от любимите жертви на Дибала, тъй като той вкара своя десети гол срещу този опонент.

Гостите имаха добри моменти през второто полувреме, но надеждите им бяха покосени 10-ина минути преди края на редовното време. Тогава Дибала пак имаше своята роля, след като разтегли отлично с дълго подаване вляво на нападението на тима, където намери Де Шилио, който центрира прецизно и задължи Маккени да се разпише от непосредствена дистанция с глава.

С головото си подаване пък Де Шилио стори нещо невиждано в кариерата си - замесен е директно в попадение за своя отбор в два поредни мача в Серия А - голът срещу Рома в миналия кръг от първенството и сега асистенцията срещу Удинезе.

За Ювентус предстои нов мач у дома във вторник (18 януари), но този път за Купата на Италия - осминафинал срещу Сампдория. 5 дни след това пък идва и много важно дерби срещу Милан в Серия А (23 януари - неделя). Удинезе пък продължава серията гостувания с още две - на Лацио за Купата (18 януари) и на Дженоа в шампионата (22 януари).

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Де Лихт, Куадрадо, Пелегрини, Ругани, Артур, Маккени, Бентанкур, Кулушевски, Дибала, Кийн

Удинезе: Падели, Перес, Нуйтинк, Зеегелаар, Сопи, Арсиан, Уолъс, Макенго, Удоджи, Бето, Деулофеу

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

19' - 1:0! Дибала бе изведен чудесно от Мойс Кийн в противниковото наказателно поле и без да се бави стреля високо с по-силния си ляв крак и не остави шансове на Падели да се намеси.

След попадението не се стигна до нито една по-интересна ситуация за гол пред някоя от двете врати. Въпреки това надмощието на домакините при притежанието на топката бе чудовищно - над 70%. Показателен обаче бе фактът, че точните удари през първата част бяха... 1:1. Юве обаче вкара своя.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна на по-високи обороти и гостите показаха, че могат да бъдат опасни за опонента си. Четвърт час след началото обаче Хуан Куадрадо изненадващо стреля директно от пряк свободен удар, въпреки че топката бе доста далеч поставена от голлинията. Падели обаче съумя да се справи и изби.

След това пък Пауло Дибала също бе близо до попадението, което щеше да е второ за него в мача. Той получи прецизно подаване на границата на наказателното поле, показа добър контрол и стреля, но ударът му мина с малко покрай левия страничен стълб.

79' - 2:0! Дибала разтегли отлично наляво по атаката на тима, намирайки Де Шилио. Той центрира прецизно и намери в наказателното поле Маккени, който от непосредствена дистанция нямаше как да сбърка с глава.

До края на двубоя Юве намали темпото и това отвори някои шансове за гостите, но те не успяха да се възползват и не се стигна до по-интересни епизоди от сблъсъка.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В двубоя срещу Интер Масимилиано Алегри не можеше да използва много на брой ключови футболисти, но за негова радост за мача срещу Удинезе аут ще бъдат само трима - Леонардо Бонучи, Федерико Киеза и Аарън Рамзи. Очаква се грешникът от мача с Интер Алекс Сандро да стартира като титуляр отново.

"Бианконерите" подобриха значително представянето и резултатите си от началото на сезона в Серия А и към момента са на само 3 точки от топ 4 и Аталанта. Трябва да се отбележи обаче, че "богинята" е с един двубой по-малко от "старата госпожа".

Удинезе е на 14-а позиция с 20 пункта от 19 срещи и е само на 4 точки от зоната на изпадащите, така че не може да си позволи да губи много мачове до края. Да не забравяме обаче, че при последната среща между Удинезе и Ювентус паднаха цели 4 гола, а "бианконерите" не успяха да победят (2:2). Това се случи в първия кръг от Серия А през този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички