Солиден Интер порази Рома и е напред за Купата на Италия


Солиден Интер порази Рома и е напред за Купата на Италия
Снимка: Gulliver/GettyImages

4430 0

Интер Милано постигна успех с 2:0 над Рома в мач от четвъртфиналите за Купата на Италия и съвсем резонно шампионът на Италия продължи към полуфиналната фаза от турнирната надпревара на Ботуша.

Един Джеко откри резултата за „нерадзурите“ след две две минути игра, след като засече подаване от Иван Перишич, а магнетичен гол на Алексис Санчес в 68-ата минута сложи точка на спора в 68-ата минута. Хората на Жозе Моуриньо трябва да съжаляват, че поне не отбелязаха гол на „Джузепе Меаца“, тъй като „джалоросите“ на два пъти удариха гредите на „нерадзурите“, но римляните така и не отбелязаха попадение.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Миланският клуб започна солидно срещата и откриха резултата след три минути игра. Тогава крилото Перишич бе изведено вляво, след което последва изящен пас за Джеко, който откри – 1:0.

Четири след това Скриниар пък засече с глава след корнер, ала стражът на Рома се намеси и отрази, а при последвалия опит на Джеко топката отново бе уловена.

Гостите от столицата на Италия все пак се поокопитиха и започнаха да играят по-агресивно. След четвърт час арменецът Мхитарян видя Ейбрахам, но ударът на англичанина бе отразен от Ханданович, а след рикошет от Д'Амброзио топката докачи гредата на миланците.

Секунди по-късно пък Николо Дзаниоло бе изведен с отлично подаване от Ейбрахам, ала отново стражът на Интер се прояви. В 24-ата Джеко имаше възможност да удвои актива на „нерадзурите“ в срещата, но опитът бе неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна в сравнително "тихо" темпо, но в 69-ата минута Интер материализира цялостното си превъзходство в срещата с попадение. Тогава Алексис Санчес отблизо се възползва от неточност в играта на "джалоросите" и удвои актива на Интер след зрелищен изстрел от повече от 20 метра разстояние - 2:0. Моуриньо реагира с двойна смяна, като пусна в игра Лоренцо Пелегрини и Бриан Кристанте.

Малко след втория допуснат гол Рома имаше превъзходен шанс да намали пасива си, но опитът на Ейбрахам с глава срещна гредата на Ханданович, който за пореден път през сезона закъсня с действията си, но не допусна гол.

ИНТЕР МИЛАНО: Ханданович – Д'Амброзио, Скриниар, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Видал, Перишич, Джеко, Алексис

РОМА: Патрисио – Мансини, Смолинг, Ибаньес, Карсдорп – Серджио Оливейра, Верету, Вина, Мхитарян, Дзаниоло, Ейбрахам

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ИНТЕР - РОМА?

ПРЕДИ МАЧА

В италианското първенство "нерадзурите" не бяха губили мач от октомври миналата година, но преди няколко дни те бяха разтърсени след поражение в дербито на Милано. Тимът на Симоне Индзаги отстъпи с 1:2 на Милан, което беше едва втората им загуба през настоящия сезон. Въпреки това, те са лидери в Серия А, макар и само с точка преднина пред Наполи и "росонерите".

При Рома нещата съвсем не стоят така - в 24 изиграни мача спечелиха само 39 точки. Те заемат едва седмото място в класирането. Тимът редува добри представяния с провали, а срещу съперниците за място в евротурнирите търпи най-често неудачи.

Последната среща между тези два тима завърши с тежка загуба за "вълците" с 0:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички