Феноменален Жиру обърна Интер за 3 минути за фамозен триумф на Милан в Серия А


Феноменален Жиру обърна Интер за 3 минути за фамозен триумф на Милан в Серия А
Снимка: Getty Images

5628 0

Отборът на Милан сътвори феноменален обрат и победи Интер с 1:2 в голямото дерби на Милано от 24-ия кръг в Серия А! В герой за "росонерите" се превърна Оливие Жиру, който успя да вкара два гола в рамките на само три минути - между 75-ата и 78-ата минути, за да доближи Милан на само една точка от Интер в подреждането.

След десет минути игра Интер вкара топката в мрежата на Милан. Иван Перишич проби отляво и центрира в наказателното поле, където Дензел Дъмфрис отскочи добре и заби топката във вратата. Голът обаче веднага бе отменен, тъй като Перишич бе в положение на засада.

Малко по-късно Марсело Брозович опита мощен удар извън наказателното поле, който мина през няколко играчи. Това намали видимостта на вратаря Майнан към топката, но стражът на Милан все пак се справи, като показа отличен рефлекс, за да спре топката на голлинията.

В 26' Николо Барела се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но не успя да намери целта. Две минути по-късно Лаутаро изведе Дъмфрис на чиста позиция за гол, но ударът му бе брилянтно отразен от Майк Майнан.

В 35' Сандро Тонали опита мощен удар от дистанция, но Ханданович успя да се намеси. Три минути по-късно Интер откри резултата. Чалханоглу центрира от корнер, а Перишич успя да засече от въздуха с крак, за да прати топката във вратата на Милан - 1:0!

Втората част се развиваше по план за Интер, докато не дойдоха заключителните 15 минути от двубоя. В рамките на само четири минути Милан стигна до пълен обрат в мача с два гола на Оливие Жиру. Първото попадение дойде в 75-ата минута, когато Жиру засече рикоширала топка - 1:1! В 78' Жиру елиминира с лекота Стефан де Врай и вкара фантастичен гол - 1:2!

В оставащите минути от срещата Интер така и не успя да излезе от първоначалния шок и не създаде почти нищо опасно пред противниковата врата. Късно в продължението на мача пък Милан остана с човек по-малко, след като Тео Ернандес получи директен червен картон.

СЪСТАВИ:

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Джеко, Лаутаро Мартинес

Милан: Майнан, Калабрия, Калулу, Романьоли, Ернандес, Бенасер, Тонали, Салемакерс, Кесие, Леао, Жиру

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Дербито на Милано винаги носи различен заряд от останалите сблъсъци в Италия, но този път и залогът е много висок - титлата в Серия А. "Нерадзурите" са лидер в подреждането, но една загуба днес от Милан ще е с цената на шест точки и значително ще завърже битката на върха.

Голямата липса в днешното дерби е Златан Ибрахимович, който няма да може да играе за Милан. Симон Кяер също не е наличен, докато Анте Ребич е под въпрос за срещата. В състава на Интер Хоакин Кореа е аут, а новото попълнение Робин Госенс е под въпрос.

В последните 13 дербита на Милано във всички турнири отборът на Милан е взел само една победа, докато Интер е победил цели седем пъти. През този сезон "росонерите" и "нерадзурите" разполагат с най-силните атаки в първенството - Милан е вкарал 47 гола, докато Интер - 53.

ВИЖТЕ ТОП КОЕФИЦИЕНТИТЕ ЗА ДЕРБИТО ИНТЕР - МИЛАН!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички