Собственикът на Наполи избухна срещу ФИФА: Видяхте ли ги? Откраднаха милиарди, нямат контрол


Собственикът на Наполи избухна срещу ФИФА: Видяхте ли ги? Откраднаха милиарди, нямат контрол
Снимка: GettyImages

1341 0

Аурелио де Лаурентис - собственикът на почти сигурния нов шампион в Серия А - Наполи, за пореден път доказа, че не се притеснява да говори това, което мисли. Той се изказа много критично по адрес на Международната футболна федерация ФИФА.

"Гледахте ли по "Нетфликс" какво ФИФА прави през последните години? Те откраднаха милиарди и милиарди. Те, които са в Швейцария, в Женева и Цюрих, извън всякаква европейска юрисдикция. Никой не ги контролира" - сподели той.

Де Лаурентис коментира и факта, че някои се усъмняват в това, че е фен на Наполи: "Искам да изчистя всякакви съмнения за това дали съм, или не съм фен на Наполи. След като живеете с това съмнение: като дете баща ми Луиджи ме водеше на стадиона, докато все още носех биберон.

След това, през 1954 година, баща ми произведе L'oro di Napoli. Мислите ли, че ако не бях фен на Наполи, щях да остана тук цели 19 години. Ще ви кажа нещо повече - фен съм на Наполи, както и на града Неапол. Виждам го като потенциален център на европейско ниво, както е било в миналото" - завърши Де Лаурентис.

Наскоро наградата на ФИФА The Best пък разрази скандал в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички