Наполи прегази Емполи за осма поредна победа в Серия А и се доближава до титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)


Наполи прегази Емполи за осма поредна победа в Серия А и се доближава до титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

1185 0

Наполи тресна с 2:0 като гост Емполи в среща от 24-ия кръг на Серия А. Възпитаниците на Лучано Спалети записаха осма поредна победа в шампионата и се доближават все повече до мечтания триумф със Скудетото.

Успехът за „партенопеите“ дойде след автогол на Адриан Исмаили в 17-ата минута и щатното попадение на головата машина Виктор Осимен в 28-ата минута. Така гостите си оплетоха кошницата още преди почивката. Наполи завърши мача с 10 души, след като в 68-ата минута Марио Руи получи директен червен картон.

В 17-ата минута Исмаили опита да пресече подаване и прати топката в мрежата на вратаря си Викарио. Осимен удвои преднината, след като направи добавка от няколко метра. Така нигерийският таран заби гол в 8 поредни мачове в първенството. Той вече има на сметката си 19 попадения в Серия А.

 

Video edited on Kapwing

След почивката Наполи продължи да доминира на терена. Осимен, Кварацхелия и още няколко играчи на гостите се надреварваха да пропускат, но и стражът на Емполи Викарио пазеше като лъв и спаси своите от разгром.

В 68-ата минута Марио Руи получи директен червен картон за остро влизане. До крайното решение за изгонването му се стигна след преразглеждане на ситуацията от ВАР. Численото предимство не се отрази и домакините не успяха да се върнат в мача.

Така Наполи дръпна на върха с цели 18 точки. "Партенопеите" са с актив от 65 пункта и се доближават все повече към жадуваната шампионска титла на Италия. Емполи е на 12-ата позиция 28 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички