След шока от отпадането в ЛЕ: Аталанта загуби у дома от конкурент


След шока от отпадането в ЛЕ: Аталанта загуби у дома от конкурент
Снимка: Getty Images

1709 0

Аталанта не успя да се съвземе след отпадането си от Лига Европа и допусна поражение и в Серия А. Бергамаските загубиха с 1:2 у дома от деветия в класирането Верона и вече ги делят само три точки с тях в шампионата.

Гостите откриха в добавеното време на първата част, когато Симеоне подаде находчиво към Чекерини в наказателното поле, а защитникът засече и отклони с глава за 0:1. Малко преди това Аталанта се наложи да прави принудителна смяна, след като Алексей Миранчук получи контузия. Верона удвои аванса си десет минути след подновяването на играта, когато Коопмейнерс си отбеляза автогол.

В 81' гостите не бяха далеч от оформянето на класика в мача, но ударът от далечна дистанция на Лазаня срещна страничната греда. Минута по-късно Аталанта се върна в мача, отбелязвайки за 1:2. Джорджо Скалвини надскочи отбраната на Верона и стреля с глава от точката на дузпата, намирайки десния ъгъл на Монтипо.

Бергамаските и "жълто-сините" сега се борят за участие в евротурнирите, като Аталанта изостава на този етап с 5 точки, а Верона - на 8. В следващия кръг тимът на Гасперини гостува на Венеция, а този на Игор Тудор приемат Сампдория.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички