Драма в края - Наполи не удържа Рома и сега и двата отбора страдат


Драма в края - Наполи не удържа Рома и сега и двата отбора страдат

4667 0

Отборите на Наполи и Рома не успяха да се победят в дербито от 33-ия кръг от италианската Серия А, завършвайки наравно – 1:1. Точката не спомага на нито един от двата отбора в преследването на съответните им цели през кампанията.

Лоренцо Инсиние даде аванс на партенопейците рано-рано в срещата, след като бе точен от дузпа при фаул на Роджър Ибаниес срещу Ървинг Лосано. И докато всичко изглеждаше така, че Наполи ще успее да запази победата и да прибере нови три точки в битката за титлата на Италия, то Стефан Ел-Шарауи се разписа в 92-ата минута след добра атака по крилото от „джалоросите“.

Точката запази позициите на двата отбора в таблицата. Наполи вече има 67 в своя актив и пропусна да притисне Милан и Интер, които са пред отбора на Лучано Спалети. Рома, от своя страна, пропусна да притисне още повече Ювентус за четвъртото място, като римляните са с 58, докато „бианконерите“ са с пет повече пет кръга преди края на първенството.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Неаполитанците стартираха по-агресивно и това им донесе резултат след 10 минути игра. Тогава Лоренцо Инсиние се разписа от дузпа. Три преди това Ибаниес изблъска Лосано в наказателното поле, но първоначално арбитърът не отсъди дузпа. След намесата на ВАР обаче тя бе видяна, за да може Наполи да дръпна напред в резултата.

Натискът на домакините ставаше все по-сериозен, след като "джалоросите" не можеха да се ориентират добре на "Диего Марадона. В 20-ата Инсиние достави центриране отляво към Виктор Осимен, който шутира с десния крак, но топката се отби в гърба на Крис Смолинг. Топката отиде вдясно, където беше Ървинг Лосано, а той стреля от малък ъгъл, но Патрисио с една ръка изби в ъглов удар.

В края на първата част Пелегрини центрира опасно от статично положение, а Осимен опита да избие топката, но за малко да я прати във вратата на Оспина. Кълбото се отби в гредата на домакинската врата и излезе в ъглов удар. Във финалните минути Залевски проби добре отляво и стреля ниско, но Оспина бе застанал добре и улови.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на второто полувреме видя изгоден шанс за Рома, след като Пелегрини отляво центрира, но Мхитарян се размина с топката.

След близо час игра Ейбрахам видя Пелегрини, но ударът му от малък ъгъл отлетя встрани. В 62-ата английският нападател пропусна чудесна възможност за гол. Рик Карсдорп го видя в наказателното поле, но ударът на британеца беше изключително слаб, за да може Оспина да спаси.

В 65-ата пък Джанлука Мансини пропиля нов чудесен шанс за столичани, след като Пелегрини центрира от фал, но Мансини стреля неточно.

Пьотр Зиелински от партенопейците опита да вкара втори гол във вратата на гостите, но не успя. Девет преди края пък Виктор Осимен беше изведен вдясно по нападението на Рома и нахлу в наказателното поле на столичани, но Смолинг с гръб го понатисна и ударът на нигериеца отиде аут.

В добавеното време на мача обаче Рома успя да реализира попадение и да изравни резултата в Неапол. Тогава отборът, воден от Моуриньо, разви много добре нападение отдясно, а пасът бе точен за Тами Ейбрахам. Англичанинът продължи назад с пета за Ел-Шарауи, който с остър удар изравни - 1:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

НАПОЛИ: Мерет – Заноли, Кулибали, Марио Руи, Ангиса, Лоботка, Фабиан, Лосано, Осимен, Исиние

РОМА: Патрисио – Мансини, Смолинг, Ибаньес, Карсдорп, Кристанте, Серджио, Залевски, Дзаниоло, Пелегрини, Ейбрахам

Къде може да гледате Наполи – Рома разберете тук!

ПРЕДИ МАЧА

Двата отбора ще гонят своите цели в „Дерби дел Соле“. Неаполитанци се борят с Милан и Интер за Скудетото, като заемат третата позиция и изостават от „росонерите“, които са лидери, с пет точки.

„Вълците“ пък гонят участие в Шампионската лига. Столичани са пети, с шест точки изоставане от четвъртия Ювентус.

Наставникът на „партенопеите“ Лучано Спалети няма да може да разчита за този двубой на контузените Андреа Петаня и Джовани Ди Лоренцо. Жозе Моуриньо пък ще трябва да се оправя единствено без Леонардо Спинацола, който се възстановява от тежката контузия, която получи по време на Европейското първенство миналото лято.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички