След поредните си голове: Кристиано Роналдо записа историческо постижение


След поредните си голове: Кристиано Роналдо записа историческо постижение
Снимка: Getty Images/Guliver

1688 0

Голямата звезда на Ювентус и на световния футбол Кристиано Роналдо записа поредно историческо постижение. Той вкара две попадения във вратата на Лацио при успеха с 2:1 снощи.

С това португалецът стана първият футболист в историята, който има поне 50 гола в три от водещите първенства в Европа - италианската Серия А, испанската Ла Лига и английската Висшата лига.  Роналдо премина в Ювентус през лятото на 2018 г. от Реал Мадрид за 117 млн. евро. Този сезон той се отличи с 30 гола (12 от дузпи) и 6 асистенции в 30 мача от шампионата на Италия. Контрактът на играча с клуба е до лятото на 2022 г.

"Очаквахме труден мач срещу отбор, който прави добър сезон. Щастливи сме от успеха. Индивидуалните рекорди са важни, но по-важното е отборът да печели. Имаме страхотен тим и днес го показахме, но винаги искаме още. Остават ни още четири мача, в които нямаме право на грешка. Призът за голмайстор на сезона има стойност, ако с головете си си донесъл победи на своя отбор", каза Роналдо след мача.  Освен това, Кристиано Роналдо трябва да стане голмайстор в Серия А, за да запише невиждано постижение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички