След "пожара" в Ювентус - Масимилиано Алегри даде категоричен отговор дали остава на поста си


След "пожара" в Ювентус - Масимилиано Алегри даде категоричен отговор дали остава на поста си
Снимка: Getty Images

1526 0

Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, бе категоричен, че въпреки развоя на събитията от последните часове, той ще остане на своя пост, освен ако не го отпратят от Торино!

Припомняме, във вечерта на 20 януари стана ясно, че "старата госпожа" губи 15 точки от актива си в Серия А, а редица бивши шефове на клуба са с наложени забрани да се занимават с футболни дейности.

"Аз съм треньорът на Ювентус и ще продължа да бъда такъв. Освен ако нe ме отпратят. В трудните моменти трябва да се покажеш като добър човек и да поемеш отговорност. Когато всичко върви добре, всички са щастливи", обясни Алегри на пресконференция, цитиран от "Goal".

15 точки по-малко за "бианконерите" означава, че те се смъкват от трето на десето място в таблицата и вече имат само 22 пункта - с 15 повече от последния Кремонезе и на 25 зад лидера Наполи...

"Не мога да анализирам колко строго е това решение за минус 15 точки в класирането. Клубът и адвокатите му вече направиха официално изявление. Трябва да се справим с това предизвикателство - да стартираме с 22 точки. Ние трябва да останем тихи и да си вършим работата. Финалното решение ще дойде след 2 месеца. Няма да е добре да се озовем в ситуация, в която ще съжаляваме, че не сме направили повече, отколкото е могло", допълни още наставникът на Юве, визирайки това, че отнетите 15 точки може и да бъдат върнати на отбора на по-късен етап и той отново да се озове в челото на Серия А.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Отговорът на Ювентус не закъсня - ще обжалва тежкото наказание!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички