Ювентус с труден успех над Монца за Купата, Антов сред грешниците при победния гол (ВИДЕО)


Ювентус с труден успех над Монца за Купата, Антов сред грешниците при победния гол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1619 0

Ювентус се справи, макар и трудно, с отбора на Монца на 1/8-финалите за Купата на Италия. "Бианконерите" победиха с 2:1 и си осигури сблъсък с Лацио в следващия етап на надпреварата. Мойс Кийн се разписа още в 8' за Юве, но Валоти изравни в 25'. Федерико Киеза пък отбеляза в 78' победното попадение за "Старата госпожа".

Титуляр за състава на Монца бе и Валентин Антов. Именно през неговата зона бе отбелязан и победния гол за Юве, а няколко минути след това българският национал бе сменен.

Иначе, още в 8' "бианконерите" си осигуриха преднина. МакКени намери Кийн в наказателното поле, който отбеляза отблизо с глава. В 24' Матия Валоти  надскочи защитата в малкото наказателно поле, за да посрещне центриране от корнер и отбеляза със страхотен удар с глава под напречната греда.

След този гол гостите бяха по-атакуващи, но до нови големи опасности не се стигна. В 36' Матиас Соуле отправи силен и точен удар, но Краньо го отказа с блестящо спасяване.

Втората част отново започна с добра възможност за тима на Алегри. Кийн получи прецизно подаване дълбоко в наказателното поле и стреля, но не успя да се разпише. Чак в 76' бе следващото по-интересно положение, а Кийн отново бе замесен в него. Този път успя да вкара, но попадението бе отменено заради засада.

Две минути по-късно "бианконерите" все пак си осигуриха предимство. Федерико Киеза се справи с Валентин Антов по лявото крило, след това елиминира още един защитник на съперника и с  диагонален удар заби топката в далечния ъгъл на вратата за 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички