И бившите шефове на Ювентус отнесоха наказания - Андреа Аниели няма право да се занимава с футбол в следващите 2 години


И бившите шефове на Ювентус отнесоха наказания - Андреа Аниели няма право да се занимава с футбол в следващите 2 години
Снимка: Getty Images

1798 0

Във вечерта на 20 януари (петък) Италианската футболна федерация обяви, че от актива на Ювентус в Серия А ще бъдат отнети 15 точки заради водене на фалшиво счетоводство от ръководството на клуба.

Ако това наказание бъде потвърдено на по-късен етап, "старата госпожа" със сигурност ще отпадне от борбата за титлата на Ботуша, тъй като ще изостане на цели 25 пункта от лидера Наполи и ще бъде точно в средата на класирането.

Освен това стана ясно и че шефът на Юве в оставка - Андреа Аниели, е наказан да не се занимава с никакви футболни дейности в продължение на 2 години!

Сходни са и наказанията за другите ръководители на "бианконерите" - Павел Недвед е отстранен за 8 месеца, Маурицио Арибавене за 2 години, Федерико Черубини за 16 месеца, а Фабио Паратичи, който в момента е изпълнителен директор на английския Тотнъм, е отстранен за 2 години и половина!

Припомняме, че властите в Италия започнаха разследване срещу Ювентус заради неправомерни сделки с футболисти и клубове в началото на пандемията от КОВИД-19, чрез които са били завишавани изкуствено приходите. Италианската футболна федерация не намери за виновни останалите отбори, които бяха разследвани заради сделки с Юве - Сампдория, Емполи, Дженоа, Парма, Пиза, Пескара, Про Верчели и Новара.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Отговорът на Ювентус не закъсня, ще обжалва тежкото наказание!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички