След 11 години служба: Ювентус се разделя с футболния директор Фабио Паратичи


След 11 години служба: Ювентус се разделя с футболния директор Фабио Паратичи
Снимка: Getty Images/Guliver

1238 0

Футболния директор на Ювентус Фабио Паратичи ще напусне клуба след 11 години, прекарани при "бианконерите". Настоящият договор на Паратичи с Юве изтича в края на юни и няма да бъде подновен, потвърди днес ръководството на тима.

Паратичи се присъедини към торинския гранд през 2010 година от Сампдория и по време на неговия престой Ювентус доминираше тотално в италианския футбол, печелейки девет поредни шампионски титли в Серия А. През изминалия сезон обаче отборът се срина и едва завърши на четвърто място, за да си осигури участие в Шампионска лига през следващия сезон.

"Това бяха едни прекрасни години на професионален растеж и силни емоции. Една важна глава от кариерата ми се затваря и вече очаквам нови предизвикателства", сподели 48-годишният Паратичи.

ОТБОРЪТ НА СВОБОДНИТЕ ТРАНСФЕРИ - ИЛИ КАК СЕ ПРАВИ БИЗНЕС ПО ИТАЛИАНСКИ

"Фабио написа историята на Ювентус през последните няколко години, 19-те трофея за 11 години говорят най-добре за неговата работа, която изцяло съвпада с дългогодишните традиции в клуба", коментира президентът на Юве Андреа Аниели.

В същото време бъдещето на наставника Андреа Пирло остава неясно, но се очаква той да бъде освободен след неуспешния сезон, а фаворит за поста е бившият треньор на тима Масимилиано Алегри, който спечели пет поредни шампионски титли с торинци.

В същото време се появиха информации, че Матайс де Лихт съжалява за трансфера си в Ювентус и иска трансфер в друг гранд (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички