Слаб Ювентус се отдалечата от титлата, загуби от Интер в Дерби д'Италия


Слаб Ювентус се отдалечата от титлата, загуби от Интер в Дерби д'Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

3801 0

Интер съкруши шампиона Ювентус и го победи с 2:0 в дербито на кръга от италианската Серия А. "Бианконерите" се представиха на изключително слабо ниво и бяха тотално надиграни, като загубата им лесно можеше да бъде дори по-изразителна. В ролята на голмайстори влязоха Артуро Видал и Николо Барела.

След загубата положението за Юве в Серия А отново изглежда мрачно. Отборът е на 7 точки от първите два отбора Интер и Милан, като "росонерите" играят в понеделник, 18 януари, срещу Каляри и могат да увеличат преднината си пред шампиона на 10 пункта. Юве има и отложен мач с Наполи, с който може да намали пасива си.

За "бианконерите" предстои финал за Суперкупата на Италия в сряда, 20 януари, срещу Наполи, с който може да събере самочувствие и да спечели първи трофей за 2021 година. След седмица, на 24 януари, се завръща към мачовете от Серия А с домакинство срещу Болоня.

СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врайк, Бастони, Хакими, Йънг, Барела, Брозович, Видал, Мартинес, Лукаку

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Киелини, Фработа, Бентанкур, Рабио, Киеза, Рамзи, Мората, Роналдо

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДЕРБИТО ИНТЕР - ЮВЕНТУС ОТ СЕРИЯ А?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

52' - 2:0! Авансът на Интер бе заслужено удвоен, след като Бастони бе намерен от Ханданович, след което отправи дълго подаване към Барела, който напредна с топка в крака и отблизо не остави никакви шансове на Шчесни, стреляйки високо и силно в ъгъла.

Въпреки направените промени от Андреа Пирло неговият отбор продължаваше да не може да създаде опасна ситуация пред вратата на своя съперник. Същевременно всяка контраатака на "нерадзурите" изглеждаше изключително опасна.

Чак в края на срещата - в 87-ата минута, Юве стигна да голям шанс, но Ханданович отрази брилянтно мощен удар от близка дистанция на Киеза.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 11-ата минута Адриен Рабио стреля в наказателното поле, Ханданович спаси и топката попадна в Федерико Киеза, който я върна успоредно на голлинията и там бе Кристиано Роналдо, който от непосредствена дистанция я засече във вратата. Попадението обаче бе отменено поради засада на Киеза при удара на Рабио.

13' - 1:0! "Нерадзурите" излязоха напред в резултата още в самото начало, след като Барела центрира към наказателното поле, а там Артуро Видал изпревари Данило и насочи топката с глава в мрежата, оставяйки Шчесни безпомощен.

В 23-ата минута авансът на домакините можеше да бъде удвоен, след като Лукаку получи подаване на контраатака, влезе навътре и стреля, но Шчесни се намери великолепно, а при добавката Лаутаро Мартинес стреля високо над вратата.

До края на полувремето футболистите на Андреа Пирло така и не съумяха да създадат по-опасна ситуация през вратата на Ханданович, а в същото време Интер може да съжалява, че не удвои своя аванс, след като се отчете с още няколко добри атаки.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Бианконерите" подобриха представянето си в последните няколко двубоя и спечелиха важни точки, които направиха ситуацията им в класирането на италианската Серия А не толкова "черна". За това спомогна и изключително важната победа в директния сблъсък срещу лидера Милан.

Сега обаче следва нов много важен мач, този път срещу другия милански гранд - Интер, който заема второто място във временното класиране. Ако Юве победи "нерадзурите", то тогава ще ги доближи още повече и ще изостава с 1 точка от тях, като ще бъде и с мач по-малко.

Футболистите на Антонио Конте обаче нямат победа вече два поредни двубоя от Серия А, след като завършиха наравно 2:2 с Рома преди седмица, а преди това загубиха изненадващо с 1:2 от Сампдория. Все пак, Интер победи Фиорентина пред 4 дни с 2:1 за Купата на Италия.

Мачът между двата тима противопоставя и двама нападатели, които са сред основните фаворити за голмайстор на Серия А. Разбира се, става въпрос за Кристиано Роналдо, който е реализирал 15 гола, както и Ромелу Лукаку с неговите 12.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички