Сериозни финансови проблеми в Интер: Играчите не са взимали заплати от юни месец


Сериозни финансови проблеми в Интер: Играчите не са взимали заплати от юни месец
Снимка: Getty Images/Guliver

1771 0

Интер е изправен пред финансови затруднения заради компанията, която финансира клуба Suning Group, тъй като силно засегната от глобалната криза covid-19.

В Италиия се появи информация, че клубът може спешно да бъде продаден на английската компания за частни капиталови инвестиции BC Partners, която в момента изучава финансите в Милано. В момента членовете на отбора от първия отбор не получават заплащане, както разкри италианският всекидневник "La Repubblica".

Клубът е информирал играчите, че заплатите за юли и август ще бъдат изплатени преди 16 февруари (ако клубът не спази тази дата, тогава те могат да бъдат обект на солидна глоба от ръководния орган на футбола) и са готови да договарят плащане план за заплати, свързани с по-късните месеци на 2020 г. Ситуацията засяга и бившия играч на Реал Мадрид Ашраф Хакими, който е един от ключовите играчи в тима на Антонио Конте, а Интер в момента е втори в таблицата на Серия А.

Първоначално Интер се договори с Реал Мадрид, че таксата на Ашраф да бъде изплатена на вноски, като първоначалните 10 милиона от общо 40 милиона все още предстои да бъдат платени на клуба от "Сантяго Бернабеу". И двата клуба се радват на сърдечни отношения и са се съгласили на нов краен срок от 30 март за плащането.

А с кой играч от Интер се надяват да се разделят - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички