Скандал за 7 млн. евро в Италия: Българин помагал на "Мино Райола на Изтока"?


Скандал за 7 млн. евро в Италия: Българин помагал на "Мино Райола на Изтока"?
Снимка: Getty Images

2014 0

В Италия тече разследване по огромен скандал за укриване на данъжи и пране на пари за 7 милиона евро. Прокуратурата в Милано се е заела със случая срещу северномакедонския мениджър с ирландски паспорт Абдилгафар Рамадани.

Името на българина Петър Пейчев пък е замесено, тъй като се смята, че той е един от помагачите на Рамадани, който е популярен като "Мино Райола на Изтока". Тече разследване за всички замесени около случая, включително и Пейчев, информира "24 часа", базирайки се на информация от агенция ANSA.

Ювентус, Интер, Милан, Фиорентина, Рома, Каляри, Верона, СПАЛ, Торино и Фрозиноне трябва да предадат цялата налична документация за съвместната си работа с Рамадани на заместник-прокурора Джовани Полици. Уточнява се, че клубовете не са част от разследването.

58-годишният футболен агент не е подавал данъчни декларации и разследващите вярват, че е отклонявал пари към офшорни сметки в Малта. Грози го затвор от 2 до 5 години заради неподаването на декларация, а отделно прането на пари в страната се наказва още по-сурово - със затвор от 4 до 12 години.

Съмнителни са трансферите на звезди като Федерико Киеза (от Фиорентина към Ювентус) и Миралем Пянич (от Ювентус в Барселона). Някои от най-популярните клиенти на северномакедонеца пък са Маурицио Сари, Калиду Кулибали, Анте Ребич, Самир Ханданович.

Фирмите, които е използвал Рамадани, както и техните седалище, са Primus sports consultancy limited (Дъблин), Lian sports limited (Малта), Lanigan management Ltd (Малта), Joste consultancy (Малта), Dito trading and consultancy Ltd (Малта), Preston development limited (Великобритания) и Fi agency consultin Ltd, която е регистрирана в България).

"Клубовете са задължени да предоставят и плащанията към следните лица, които се подозират, че помогнали на Рамадани - Пиетро Чиоди и фирмата му Pietro Chiodi soccer management Srl, Виктор Колар, роден през 1972 г. в Чехословакия и регистриран агент в олимпийския комитет и футболната федерация на Италия, Петър Пейчев, роден в България през 1985 г. и също регистриран на двете места, и фирмата PMRS management ЕООД, базирана в София, на която той е главен акционер, Томислав Ерцег, роден в Сплит (Хърватия) през 1971 г. и също фигуриращ в двата регистъра и представител на фирмата Promotio victorum Doo, Алесандро Пелегрини, роден в Коле Валд д'Иеса (Сиена) и регистриран в Албедо (Швейцария) и акционер в Am procure sportive Sagl, регистрирана в Солдуно (Швейцария)" - пише "24 часа", позовавайки се на информацията от Ansa.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички