Рома се върна към победите, Вайналдум герой срещу 10 от Сампдория (ВИДЕО)


Рома се върна към победите, Вайналдум герой срещу 10 от Сампдория (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1061 0

Рома тресна с 3:0 гостуващия Сампдория в среща от 28-ия кръг на Серия А и се върна на победния път в шампионата. Гостите от Генуа завършиха двубоя на стадио „Олимпико“ в намален състав заради червен картон на Жейсон Мурийо в 52-ата минута.

В герой за римските вълци се превърна Жоржиньо Вайналдум, който изигра ключова роля за успеха. Нидерландецът откри резултата в 57-ата минута, а след това спечели дузпата, реализирана от Пауло Дибала в 88-ата минута. Стефан Ел Шаарауи фиксира крайното 3:0 в четвъртата минута на добавеното време.

С прибавените точки Рома вече има актив от 50, с колкото е и Интер. Двата тима делят трето и четвърто място. Сампдория остава на 19-ата позиция с 15 пункта и до края ще трябва да стори чудо, за да оцелее в Серия А.

В началните минути срещата протече в сравнително спокойно темпо. До почивката така и не падна гол, въпреки че и двата тима създадоха положения.

В 52-ата минута Сампдория остана с човек по-малко, след като Жейсон Мурийо получи втори жълт картон за груб фал. Това даде предимство на домакините, които се възползваха само 5 минути по-късно. Неманя Матич намери Жоржиньо Вайналдум, а той с глава матира Равалия – 1:0.

Video edited on Kapwing

Нидерландецът спечели дузпа в 87-ата минута, след като вратарят на генуезци го повали в пеналта. Дибала стреля безпощадно от бялата точка – 2:0.

В заключителните секунди на добавеното време Стефан Ел Шаарауи фиксира крайното 3:0 след асистенция на Ола Солбакен. Така Рома продължава битката за финиширане в Топ 4, което ще гарантира участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Video edited on Kapwing

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички