Сянката на 2006 година надвисна: Ювентус може да бъде изваден отново от Серия А!


Сянката на 2006 година надвисна: Ювентус може да бъде изваден отново от Серия А!
Снимка: Getty Images/Guliver

1371 0

След като по-рано днес стана ясно, че прокуратурата е стартирала акция в офиси на Ювентус в градовете Торино и Милано, "Gazzetta Dello Sport" пише, че грандът от Италия е заплашен от ново изхвърляне от Серия А!

През 2006 година, заради скандал с уреждане на мачове, "старата госпожа" отиде да играе в Серия Б, а за клуба последваха четири-пет мрачни години, докато Антонио Конте не се появи в картинката...

Този път не става въпрос за манипулиране на мачове, а за финансови фалшификации - разследва са документацията в периода между 2019 и 2021 година, която касае отчетите и трансферите на отбора. Съобщава се, че 42 от сключените сделки на Юве са обект на проверка.

Според правилата на италианската Серия А, при подобни случаи клубът може да бъде получи едно от следните наказания: глоба, отнемане на точки от актива или изхвърляне от първенството в по-долна дивизия!

*Малко по-късно днес Ювентус играе с Аталанта!

В идните дни ще разберем повече за това разследване, което засяга най-високопоставените фигури в Ювентус - Андреа Аниели, Павел Недвед, а също и бившия спортен директор Фабио Паратичи, който през лятото отиде да работи в Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички