Прокуратурата в Италия влезе в офисите на Ювентус - оформя се огромен скандал


Прокуратурата в Италия влезе в офисите на Ювентус - оформя се огромен скандал
Снимка: Getty Images

2527 0

"Gazzetta dello Sport" излезе с гръмката новина, че финансовата полиция в Италия е влязла в офиси и помещения на Ювентус в градовете Торино и Милано!

Изданието пише, че акцията на властите е свързана с документи за продажбата и покупка на футболисти и изготвянето на отчети от страна на клуба в периода между 2019 и 2021 година. Според "ANSA" разследването касае сума от порядъка на 50 милиона евро и шестима от най-високопоставените фигури на "старата госпожа" - президента Андреа Аниели, вицепрезидента Павел Недвед и бившия спортен директор Фабио Паратичи!

Основните подозрения на италианската прокуратура са свързани с фалшиво счетоводство и финансови измами. Ето и становището по случая

"От петък следобед (26.11.) по разпореждане на прокурор, служители на финансовата полиция извършват претърсвания в офисите на клуба в Торино и Милано. Полицаи и служители на икономическа и финансова полиция в Торино, делегирани за разследванията, бяха инструктирани да намерят документация и други полезни данни, свързани с финансовите отчети на компанията, одобрени през годините от 2019 до 2021 г., по отношение на покупката и продажбата на спортните права на играчи (входящи и изходящи) и редовното оформяне на финансови отчети. Към момента дейностите са насочени към установяване на хипотезата на престъплението и данни от регистрирани на борсата фирми за издаване на фактури за несъществуващи сделки. Обект на разследването е висшето ръководство и ръководителите на отделите по финансов и спортен мениджмънт в Ювентус".

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


"Жълтата нощ", в която Кака, Роналдиньо и Дел Пиеро играха за...еквадорския Барселона

Роналдиньо, Кака, Алесандро дел Пиеро, Андреа Пирло...милиони хора по света са мечтали да видят такива футболни...

Реклама

Най-четени новини


виж всички