Щастлива развръзка: Намери се мераклия за Салернитана, Серия А остава с 20 отбора


Щастлива развръзка: Намери се мераклия за Салернитана, Серия А остава с 20 отбора
Снимка: Getty Images

2281 0

Отборът на Салернитана бе спасен от угрозата да бъде изхвърлен от италианската Серия А, след като попечителите на клуба приеха оферта за закупуване от нов собственик, обявиха от Италианската футболна федерация.

Приемането на предложението дойде преди крайния срок в петък полунощ, който щеше да форсира клуба от Салерно, южно от Неапол, извън Лигата, при неприета оферта. Федерацията потвърди информациите в медиите, че новият собственик на клуба ще бъде 43-годишният Даниеле Йерволино, основателят на Онлайн университета "Пегас" в Италия.

В изявление, публикувано във вестник "La Gazzetta dello Sport", Йерволино заяви, че ще "направи всичко необходимо, за да запази статута на Салернитана в Серия А":

"С огромна емоция обявявам закупуването на Салернитана 1919. Салерно и неговите фенове заслужават конкурентен тим. Силно вярвам, че проектът за пресъздаване на тима, който подготвяме, ще гарантира баланс и стабилност на клуба", казва Йерволино.

Приемането на предложението активира 45-дневно удължение във времето за потвърждаване на сделката, гарантирайки, че Салернитана ще продължи да играе в Серия А до средата на февруари. Клубът спечели промоция за висшия футболен ешелон на Италия миналия сезон, но веднага наруши правилника на федерацията, тъй като клубът бе собственик на Клаудио Лотито, който има дялове и в Лацио.

Според правилата на Ботуша, два клуба под една и съща собственост не могат да играят в едно първенство. Попечителите бяха назначени през юни, за да организират продажбата на клуба до 31 декември, но миналия месец поискаха нов краен срок, казвайки, че не са получили добри оферти.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички