Шампионът Интер с безпощадна акция срещу последния в Серия А - записа невиждано историческо постижение


Шампионът Интер с безпощадна акция срещу последния в Серия А - записа невиждано историческо постижение
Снимка: Getty Images

3009 0

Шампионът Интер надделя с 5:0 при визитата си на последния във временното класиране Салернитана в първи мач от 18-ия кръг на Серия А. С успеха "нерадзурите" събраха 43 точки - 4 повече от градския съперник и втори в подреждането Милан, който е с двубой пасив. Салернитана пък остава последен с едва 8 пункта.

Попаденията бяха реализирани от Перишич (11'), Дъмфрис (33'), Санчес (52'), Мартинес (77') и Галиардини (87'), а с тях за първи път в историята си "нерадзурите" вкараха поне 100 попадения в една календарна година, подобрявайки рекорда си от 1950 година, когато реализират 50.

За два от головете Чалханоглу осигури асистенциите и така вече има цели 5 от игра - повече от всеки друг футболист в топ 5 на най-силните първенства в Европа за сезон 2021/22. Турчинът записа пореден много силен двубой за своя отбор.

Това бе и 5-и пореден успех в Серия А за шампиона Интер, в който не получава попадение в своята врата - третият случай в историята на "нерадзурите", в който съумяват да го сторят.

За двата отбора предстои по още един двубой през тази календарна година. Шампионът Интер затваря 2021-ва с домакинство срещу Торино в сряда (22 декември), докато Салернитана продължава борбата за оцеляване с гостуване на Удинезе във вторник (21 декември).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички