Шави държи Барселона да подпише с опитен защитник от Италия


Шави държи Барселона да подпише с опитен защитник от Италия
Снимка: Getty Images

2449 0

Името на Барселона бе намесено в още един трансферен слух. Този път стана ясно, че каталунците са вперили поглед в защитника на Наполи Калиду Кулибали и ще опитат да го привлекат в редиците си това лято.

От "блаугранас" са се свързали с представителите на сенегалеца и са обсъдили евентуалното му преминаване в Испания, съобщава испанският "AS". Не се е говорело за подписване на предварителен контракт, но Кулибали е склонен да премине на "Камп Ноу" с договор до 2026 година. Цената, която Наполи ще иска за своя лидер се равнява на близо 40 милиона евро.

Треньорът на Барселона Шави е голям почитател на 30-годишния футболист и вижда в него перфектния заместник на Жерар Пике в центъра на своята отбрана. Освен доминантното и респектиращо присъствие на терена Кулибали ще донесе доста опит в младия състав, който мениджърът на Барса гради.

Испанският гранд вече си осигури услугите на датския защитник Андреас Кристенсен от Челси, който ще се присъедини към Барса през следващия сезон. На "Камп Ноу" обаче няма да се задоволят само с централни защитници, а ще търсят нови пълнения на всички позиции през предстоящия трансферен прозорец.

Докато трансферното лято чука на вратата, в момента каталунците търсят варианти за бъдещето на своята легенда Дани Алвеш.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички