Шампионът е аут! Интер се изложи, а Лаутаро Мартинес бе големият грешник (ВИДЕО)


Шампионът е аут! Интер се изложи, а Лаутаро Мартинес бе големият грешник (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1431 0

Интер загуби с 1:2 мача от 1/16-финалите за Купата на Италия от Болоня. Носителят на трофея се срина в продълженията, а до такива можеше и да не се стигне, ако Лаутаро Мартинес бе вкарал дузпа и подпечатал победата на "нерадзурите".

Удари на Клаасен и Аслани рано-рано не затрудниха вратаря на Болоня, но показаха, че Интер може да бъде много опасен в предни позиции. Цялостно, през първото полувреме "нерадзурите" доминираха, но така и не стигнаха до гол.

През втората част Марко Арнаутович пропусна страхотен шанс за гол в 53-ата минута, но ударът му мина до страничния стълб. 10 минути по-късно Интер получи правото да изпълни дузпа, но ударът на Лаутаро Мартинес бе спасен от Федерико Равалия. В 86' Федерико Димарко можеше да сложи точка на спора, но отново Равалия спаси вратата си от гол.

Стигна се до 15-минутни продължения. В 92-ата минута Интер получи правото да изпълни корнер, а след него Карлос Аугусто бе на точното място в точното време и се разписа с глава за 1:0.

В 112-ата минута обаче Интер бе попарен. Джошуа Зиркзе намери Сам Беукема, който изравни, а само 4 минути по-късно Болоня осъществи пълен обрат с гол на Дан Ндойе, чийто удар не остави никакви шансове на вратаря Аудеро.

По този начин Италия ще има нов носител на Купата за пръв път след сезон 2020/21, когато Ювентус триумфира с отличието преди доминацията на Интер да се наложи през 2021/22 и 2022/23.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички