Жозе Моуриньо даде обяснение за двойната смяна на Ренато Санчес


Жозе Моуриньо даде обяснение за двойната смяна на Ренато Санчес
Снимка: Getty Images

1345 0

Старши треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, обясни причините за двойната смяна на Ренато Санчес при загубата от Болоня с 0:2 във вечерта на 17-и декември.

26-годишният португалец се появи на терена за второто полувреме, но след няма и 20 минути бе върнат обратно на резервната скамейка.

"Мислех, че ако ако гласувам доверие на Ренато в този труден момент, ще му помогна да излезе от летаргията", коментира Специалния след последния съдийски сигнал, а след това внесе допълнителни уточнения:

"Той има психологични проблеми и много страхове заради контузии в миналото. Работи с ниска интензивност във всичко, което правим. Той се подобрява по обем и натоварване, но не и по интензивност. В последния мач срещу Шериф му дадох 60 минути, а срещу Болоня го пуснах, за да повиши динамиката в играта ни. Но тогава осъзнах, че съм направил грешка, защото той не беше готов да направи този скок в такава интензивна обстановка".

"Съжалявам... Последният път, когато направих това с играч преди Ренато, беше Матич и ужасно съжалявам за това, но днес не можах да оставя отбора с футболист, който беше отчаян. Трябваше да взема това решение", обоснова се Моуриньо.

*След поражението от Болоня Рома се смъкна до седмото място в Серия А с актив от 25 точки - 16 зад лидера Интер. Следващият мач на "вълците" е домакинство на Наполи - 23-ти декември (21:45 ч. българско време).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Хосе Кордоба от Левски в радарите на Наполи, ще замества Кулибали?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички