Интер надви Лацио с 2:0 и увеличи преднината си на върха в Серия А (ВИДЕО)


Интер надви Лацио с 2:0 и увеличи преднината си на върха в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1096 0

Интер постигна изключително важна победа в дербито на 16-ия кръг в Серия А. "Нерадзурите" се наложиха с 2:0 като гости на Лацио за труден, но ценен успех.

Резултата за Интер в 40-тата минута откри Лаутаро Мартинес. В 66-ата минута Маркъс Тюрам покачи на 2:0, както и завърши двубоят.

Така възпитаниците на Симоне Индзаги запазиха комфортната си преднина от 4 точки на върха на класирането пред втория Ювентус. Към момента те имат на сметката си 41 пункта срещу 37 за "бианконерите". 

Как се разви мачът?

Още от първите минути Интер пожела да оправдае статута си на фаворит, създавайки голово положение. Дармиан изведе страхотно Тюрам, чийто удар обаче бе блокиран.

Очаквано или не, след тази ситуация гостите се отдръпнаха значително, давайки възможност на опонента си да диктува темпото на играта в продължителен период от време.

В 23-тата минута пред Чиро Имобиле се откри добра възможност. Таранът получи хубав пас, но не съумя да догони допката, която попадна в Ян Зомер.

"Нерадзурите" отговориха с няколко опасни атаки, принуждавайки противника да греши. Отново Тюрам, този път от далеч по-сериозна дистанция, тества мерника си, но не уцели. Малко по-късно пробва и с глава, но пак неточно.

Една от поредните сериозни неточности при разиграванията на "орлите" доведе до попадение за Интер в 40-тата минута. Марушич потърси Проведел, но бе крайно несъсредоточен в подаването си.

Коженото "кълбо" попадна в краката на Лаутаро Мартинес, който финтира противниковия страж, поомота се, но все пак откри резултата 5 минути преди изтичането на първите 45. 

Video edited on Kapwing

В началото на втората част двата тима размениха няколко атаки, но без да създават особено опасни положения пред една от двете врати. Това от своя страна бе по вкуса на Интер, който предвкусваше удобната преднина от 4 точки пред втория в класирането Ювентус.

Лацио можеше да възстанови паритета в самото начало на второто полувреме. Ровела собственоръчно отне топката и напредна посока Зомер. Ударът му обаче бе блокиран от стража.

Въпреки натиска на "орлите", Интер удвои преднината си в 66-ата минута. Нова несигурност в отбрана за домакините даде възможност Барела да продължи към Тюрам, който шутира много точно, за да направи резултата 2:0.

Video edited on Kapwing

Три минути преди да изтекат редовните 90 Лацио остана и с човек по-малко, което от своя страна допълнително го пречупи. Ладзари не сдържа нервите си срещу Арнаутович, нападайки го словесно. Това не убегна от погледа на главния съдия, който го изгони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички