Шампионски обрат за Интер срещу Удинезе и историческа вечер за "нерадзурите" (ВИДЕО)


Шампионски обрат за Интер срещу Удинезе и историческа вечер за "нерадзурите" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

728 0

Лидерът в Серия А Интер стигна до късна и драматична победа с 1:2 при гостуването си на Удинезе в мач от 31-вия кръг на италианския шампионат. Лазар Самарджич откри за домакините в 40', а Хакан Чалханоолу изравни за "нерадзурите" в 55' от дузпа. В 5' от добавеното време Давиде Фратези донесе успеха за тима на Симеоне Индзаги.

С гола на Хакан Чалханоглу Интер стана първият отбор в историята на Серия А, който отбелязва във всеки от първите 31 мача, изиграни в един сезон. Удинезе пък е едва вторият отбор, който успя да отбележи първия гол в мач срещу Интер този сезон след Ювентус на 26 ноември 2023 година. В този случай мачът завърши 1:1.

Удинезе на удържа на натиска на Интер

"Нерадзурите" си върнаха 14-те си точки преднина на върха пред градския съперник Милан. Тимът няма загуба в 27 последователни мача, от които спечели цели 23. Удинезе пък води битка за оцеляването си, вече три мача е без победа.  В следващия кръг лидерът в Серия А приема Каляри, а Удине е домакин на Рома.

Интер бе по-опасният от самото начало, като в 20' бе първата по-чиста ситуация, когато Хакан Чалханоолу пробва опасен далечен шут, избит в корнер от стража на Удинезе Мадука Окойе. Въпреки натиска на гостите, Удинезе бе отборът, който откри резултата.

Лазар Самарджич получи топката в наказателното поле и се пробва с диагонален изстрел. Топката рикошира в Карлос Аугусто, като нито Зомер, нито бранителите имаше какво да направят, за да предотвратят гола - 1:0. Малко след това Лаутаро бе близо до това да изравни, но ударът му бе спасен.

И през второто полувреме натискът на Интер не спря. Малко след подновяването на двубоя след пряк свободен удар Лаутаро Мартинес отклони към Карлос Аугусто, който се разписа. Попадението обаче бе отменено заради засада. В 54' отборът на Симеоне Индзаги получи дузпа. Зад топката застана Хакан Чалханоолу, който не сгреши за 1:1.

Гостите продължиха с атаките си, като не спираха да търсят обрата. Успехът дойде чак в добавеното време, когато Лаутаро Мартинес стреля от границата на наказателното поле, но вратарят спаси и топката се отби в гредата. След това попадна в резервата Давиде Фратези, който от близко разстояние вкара за 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички