Ювентус с издънка в паметен за Алегри мач, Интер изглежда недостижим (ВИДЕО)


Ювентус с издънка в паметен за Алегри мач, Интер изглежда недостижим (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1409 0

Ювентус допусна грешна стъпка в Серия А при домакинството си на Удинезе, като допусна загуба с 0:1 в двубой от 24-ия кръг. Еди нственото попадение в срещата отбеляза Джанети в 25', а "бианконерите" показаха доста безидейна игра в атака.

В отсъствието на контузения Душан Влахович титуляр е Федерико Киеза, който пропусна доста мачове заради травма, а срещу Интер се появи като резерва. След поражението "Старата госпожа" изостава с цели 7 точки от първия Интер, който е и с мач по-малко. Удине е 15-ти с 22 пункта.

Масимилиано Алегри се изравни тази вечер с Марчело Липи (405) на второ място за треньори с най-много мачове в историята на Ювентус във всички състезания от 1929/30 г. насам. Джовани Трапатони (596) в момента е на първо място в тази класация

Ювентус не успя да се справи с Удинезе

Ювентус стартира по-добре двубоя, владеейки повече инициативата. Киеза и Милик имаха няколко възможности пред себе си, но вратарят на гостите, както и защитата бяха на ниво.

Така, след удържания опит за натиск, Удинезе поведе в 25'. След центриране се стигна до неразбория в наказателното поле на "бианконерите". Топката се удари в крака на Алекс Сандро и стигна до Джианети, който вкара за 0:1. Това бе първи негов гол в Серия А, след като бе трансфериран в началото на годината от Велес Сарсфийлд.

4 минути след това Юве можеше да изравни. Милик само от няколко метра направи шокиращ пропуск и прати топката над вратата. Именно полякът бе най-активният за домакините, като във всички интересни ситуации бе замесен именно той.

В края на първото полувреме отново бе близо до гола, а в 57' поиска дузпа, но бе подминато от главния съдия. Три минути след това Милик успя да се разпише, но голът не бе зачетен. А причината е, че топката бе излязла извън очертанията на полето.

В 74' Киеза шутира силно, но и неточно, което бе поредният неумел опит в атака от страна на домакините.  До края на двубоя Юве така и не успяваше да измисли нещо по-интересно в атака, с което да изненада съперника си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички