Лацио се издъни в задължителен мач за победа срещу Удинезе - кризата се задълбочи (ВИДЕО)


Лацио се издъни в задължителен мач за победа срещу Удинезе - кризата се задълбочи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

794 0

Лацио се провали в задължителния си мач за победа от 28-ия кръг на Серия А. Римските "орли" загубиха с 1:2 на "Олимпико" от Удинезе. Попаденията за гостите отбелязаха Лоренцо Лука в 47' и Ойер Зарага в 51'. Лаутаро Джанети си вкара автогол в 49'.

Така отборът на Маурицио Сари е девети с 40 точка, докато Удинезе е 13-ти с 27 пункта. По този начин Лацио сериозно изостава от битката за топ 6, където конкуренцията е жестока, а за отбора е трета поредна загуба след Милан и Фиорентина. Подобна криза на "Олимпико" не е имало от 15 години.

През първата част Лацио имаше немалко възможности за гол като още в 4' Матия Дзакани нацели гредата. Весино и Фелипе Андерсон също бяха близо до гола, но не достатъчно прецизни.

Две минути след подновяване на играта Лоренцо Лука беше изведен от Хасан Камара. Той показа хладникръвие и с удар в долния десен ъгъл се разписа за 0:1. Радостта не продължи дълго, тъй като в 49' Лаутаро Джанети си вкара автогол.

В рамките на 4 минути падна и трети гол. След много донбро взаимодействие между Ойер Зарага и Флориан Тувин се откри възможност на първия  да излезе на чиста позиция. И от границата на наказателното вкара за 2:1. До края на мача Лацио бе по-активният отбор, но не достатъчно креативен в атака и това им коства и загубата на точки. В края на двубоя Неуен Перес бе изгонен след втори жълт картон.

В следващия кръг Лацио гсотува на Фрозиноне, а Удинезе е домакин на Торино, като продължава битката да се отдалечи от местата за изпадане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички