Шампионска победа! Милан докосва титлата в Италия след бой над Аталанта


Шампионска победа! Милан докосва титлата в Италия след бой над Аталанта
Снимка: GettyImages

2197 0

Милан тресна с 2:0 Аталанта в среща от 37-ия кръг на Серия "А" и вече докосва Скудетото. Скъпоценната победа, която е на път да се превърне в шампионска, донесоха Рафаел Леао и Тео Ернандес.

Така кръг преди края „росонерите“ са с 83 точки и дори равенство в последния кръг при гостуването на Сасуоло ще осигури първата шампионска титла на гранда от Милано след 11-годишна пауза.

При издънка на Интер в късния мач срещу Каляри, още тази вечер хората на Стефано Пиоли могат да отворят бутилките с шампанско. „Нерадзурите“ са втори със 78 пункта. Аталанта остава на 8-ата позиция с 59 точки и до последно ще се бори за мястото си в евротурнирите.

През първото полувреме двата отбора не успяха да си отбележат гол. Домакини владееха повече топката, но и гостите показаха зъби пред вратата на Менян.

Милан откри резултата в 56-ата минута чрез най-добрия си играч през сезона Рафаел Леао. Португалецът изскочи сам срещу Мусо и вкара за 1:0. ВАР преразгледа ситуацията, но нямаше причина то да бъде отменено. Тео Ернандес заби уникален гол, след като направи почти 80-метров пробив и реализира за 2:0 в 76-ата минута, с което сложи точка на спора.

По този начин Милан записа пета поредна победа в Серия "А" и вече държи в едната си ръка 19-ата шампионска титла на Италия. "Росонерите" не познават вкуса на поражението в 15 поредни срещи в първенството.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички