Милан се измъчи, но направи нова стъпка към Скудетото след вратарски гаф


Милан се измъчи, но направи нова стъпка към Скудетото след вратарски гаф
Снимка: Getty Images

2785 0

Милан  постигна трудна, но сладка победа с 1:0 срещу коравия отбор на Фиорентина в среща от 35-ия кръг на Серия А и се бетонира на върха в класирането. Скъпоценното попадение, донесло важния успех за „росонерите“ по пътя им към първо Скудето след 2011 година, заби вездесъщият герой Рафаел Леао десет минути преди края.

Така хората на Стефано Пиоли събраха актив от 77 точки, с 5 повече от градския си съперник Интер, който играе по-късно тази вечер. Милан трябва да спечели 7 точки в оставащите 3 кръга, за триумфира с лелеяната шампионска титла. „Виолетовите“ са седми с 56 пункта.

„Росонерите“ доминираха на терена, но успяха да пробият бетона на Фиорентина само веднъж. Гостите от Флоренция контраатакуваха изключително опасно и Милан изкара голям късмет, че не падна гол във вратата на Менян, който пази като лъв е не позволи топката да влезе в мрежата му.

Кълбото посети мрежата на Терачано още в 3-ата минута, но попадението на Тео Ернандес бе отменето заради засада. В 16-ата минута Жиру остана сам срещу вратаря на гостите, но направи по-трудното, пращайки топката в аут. Доминацията на домакините не спираше, но те не успяваха да превземат вратата на гостите.

Двубоят продължи в същото русло и след паузата. В 48-ата минута Леао от точката на дузпата прати кълбото над вратата. С пропуски блеснаха още Кесие, който отправи първия точен удар, както и Ребич.

В 76-ата минута Менян демонстрира страхотен рефлекс след удар на Кабрал. Така френският страж спаси своите от истински шок насред „Сан Сиро“.

Усилията на Милан все пак бяха възнаградени в 82-ата минута. Тогава Терачано сгреши фатално, пускайки пас, пресечен от Леао, който напредна и го матира – 1:0. Така португалецът се превърна и първият играч на „росонерите“, вкарал 10 гола през сезона.

ВИДЕО: ВРАТАРСКАТА ГРЕШКА, КОЯТО ИЗПРАТИ МИЛАН НА ВЪРХА В СЕРИЯ А

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички