Милан показа характер и обърна Верона, за да сложи ръка на титлата в Серия А


Милан показа характер и обърна Верона, за да сложи ръка на титлата в Серия А
Снимка: Getty Images

3083 0

Италианският гранд Милан постигна изключително трудна победа над Верона с 1:3 като гост в мач от 36-ия кръг на Серия А. "Росонерите" се нуждаеха от обрат на стадион "Маркантонио Бентегоди", за да вземат трите точки и да излязат пред Интер в битката за титлата два кръга преди края.

Още в 16-ата минута Милан стигна до гол чрез Сандро Тонали, който обаче бе отменен поради засада. Тифозите, подкрепящи гостуващия отбор, изтръпнаха в края на първата част, когато Верона поведе в резултата с гол на халфа Давиде Фараони.

Късно в добавеното продължение на първата част обаче Милан вкара много важно изравнително попадение чрез Тонали, който се възползва от асистенция на Рафаел Леао. Така през втората част възпитаниците на Стефано Пиоли имаха задачата да вкарат само още един гол.

Това се случи още в 50-ата минута, когато тандемът Леао-Тонали отново сработи, за да се стигне до второ попадение от страна на Сандро Тонали и пълен обрат за Милан. До края "росонерите" трябваше да треперят, но в 87-ата минута Алесандро Флоренци сложи точка на спора с трети гол.

С победата Милан излезе на върха в Серия А с 80 точки - с две повече пред втория Интер, като до края на сезона остават по два мача и за двата тима. "Росонерите" домакинстват на Аталанта и гостуват на Сасуоло, докато "нерадзурите" гостуват на Каляри и домакинстват на Сампдория, но преди това ще спорят с Ювентус за Купата на Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички