Ювентус победи Специя в Серия А, Гълъбинов се отчете с изпусната дузпа, а Роналдо с нов рекорд


Ювентус победи Специя в Серия А, Гълъбинов се отчете с изпусната дузпа, а Роналдо с нов рекорд
Снимка: Getty Images/Guliver

4354 0

Италианският шампион Ювентус взе важна победа с 3:1 срещу Специя в мач от 25-ия кръг от Серия А. "Бианконерите" отново не бяха убедителни, въпреки че в крайна сметка спечелиха с класическа преднина, и изпитваха сериозни трудности да създават чисти положения, но две смени на Андреа Пирло - Федерико Бернардески и Алваро Мората, обърнаха развоя на събитията и паднаха головете.

Те двамата комбинираха за първото попадение, което дойде в 65-ата минута, а Бернардески бе с основна роля и за втория гол, който бе дело на неговия съименник Киеза, който вкара няколко минутки след първия гол. Голямата звезда на тима Кристиано Роналдо също се записа сред голмайсторите, след като се разписа в последните минути при бърза контраатака за "бианконерите". Това бе негов 20-и гол в Серия А за сезона, като стана първият играч с толкова шампионатни попадения в 12 поредни сезона. В самия край на срещата Специя получи правото да изпълни дузпа, като Гълъбинов се нае с изпълнението и не

За Специя като резерва се появи в игра българският нападател Андрей Гълъбинов, който записа малко повече от 20 минути игра. За тях обаче така и не се откри възможност пред родния футболист, от която той би могъл да се възползва.

За Ювентус предстоят много важни двубои, като първо приема Лацио в едно от дербитата на следващия кръг в италианската Серия А (в събота, 6 март), а само 3 дни след това отново у дома посреща Порто в мач-реванш от осминафиналната фаза в Шампионска лига, като "бианконерите" ще трябва да наваксват пасив от 1 гол, след като загубиха с 1:2 в Португалия.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Данило, Демирал, Алекс Сандро, Фработа, Бентанкур, Рабио, Маккени, Киеза, Кулушевски, Роналдо

Специя: Проведел, Виняли, Гиаси, Ерлич, Естевес, Лео Сена, Маджоре, Маркица, Нзола, Терци, Фариаш

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През първите 15 минути от втората част Ювентус отново изпитваше сериозни затруднения да изгражда атаките си и да стига до чисти голови положения, а Специя играеше все така стабилно и опитваше да атакува във всеки един възможен момент.

В 62-рата минута две резерви комбинираха - Бернардески бе изведен по чудесен начин отляво, напредна и пусна успоредно подаване към Алваро Мората, който отблизо засече топката току пред погледа на Проведел и я вкара в мрежата. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след 2-минутен преглед на ситуацията с ВАР, решението бе променено и голът се зачете. 65' - 1:0!

71' - 2:0! Авансът за "бианконерите" е удвоен, а отново с основна заслуга за това е Бернардески. Той проби в наказателното поле, намери Киеза, който стреля. Ударът му бе отразен от Проведел, но топката се върна в играча на Юве, който макар и вече паднал, успя отново да намери топката и да я прати в мрежата.

В 78-ата минута "старата госпожа" получи правото да изпълни пряк свободен удар от много удобна позиция, след като Кристиано Роналдо бе фаулиран. Именно португалецът се нае с изпълнението, но то бе отразено от стража на гостите.

89' - 3:0! Юве се възползва от грешка и организира мълниеносна контраатака, която бе завършена от Кристиано Роналдо с неговото 20-о попадение за сезона.

В последните секунд Специя получи правото да изпълни дузпа, като Гълъбинов се нае с изпълнението, но Шчесни спаси.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 9-ата минута Киеза бе изведен с подаване зад противниковата защита, напредна, нагласи си топката на по-удобния десен крак и не остави шансове на противниковия страж. Попадението обаче бе правилно отменено поради засада, като повторенията показаха, че тя бе огромна.

Почти през цялото полувреме Юве игра слабо и не създаде положения. Това започна да се променя 10-ина минути преди края на срещата, когато футболистите на Пирло започнаха да създават повече положения. Така се стигна и до 42-рата минута, когато Роналдо получи топката отляво, влезе навътре и веднага стреля в далечния ъгъл, но имаше малшанса ударът му да срещне страничния стълб.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Андреа Пирло за пореден път през сезона разочароваха своите привърженици в последния кръг от италианската Серия А, след като не успяха да победят Верона и завършиха при равен резултат 1:1, с което позволиха на лидера Интер да се отдалечи още повече.

"Нерадзурите" са първи с 56 точки от 24 мача, докато "бианконерите" заемат 3-ата позиция с 46 пункта от 23 двубоя. Така те нямат право на нов пореден неуспех, който да ги отдалечи още повече от върха и от целта да продължат хегемонията си, която се изразява в 9 поредни титли в Италия.

В Специя играе българският нападател Андрей Гълъбинов, но в последно време той не получава толкова шансове за изява, като след завръщането от контузията му така и не може да покаже формата, която демонстрира в началото на сезона. Новакът в Серия А се представя прилично, като редува силни мачове с по-слаби такива. Отборът е на 15-о място с 25 точки от 24 мача, като има разлика от 7 пункта до зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички