Ювентус достигна третото място в Серия А след успех над Наполи


Ювентус достигна третото място в Серия А след успех над Наполи
Снимка: Jonathan Moscrop/Getty Images

3405 0

Ювентус победи Наполи с 2:1 в отложен мач от италианската Серия А. Кристиано Роналдо в 13-ата и Пауло Дибала в 73-ата минута бяха точни за победителите, а Лоренцо Инсинйе от дузпа върна едно попадение за неаполитанци в края на двубоя. След успеха Юве се изкачи на трето място в класирането с 59 точки, докато Наопли остана пети с актив от 56.

Поради пандемията от COVID-19 датата на срещата, която трябваше да се изиграе в третия кръг беше сменяна 2 пъти. 

СЪСТАВИ:

Ювентус (4-4-2): 77. Джанлуиджи Буфон, 13. Данило,4. Матайс Де Лихт, 3. Джроджо Киелини, 12. Алекс Сандро, 25. Адриен Рабио, 30. Родриго Бентанкур, 22.Федерико Киеза, 16. Хуан Куадрадо, 7. Кристиано Роналдо, 9.Алваро Мората

Наполи (4-3-3): 1.Алекс Мерет, 22. Джовани Ди Лоренцо, 33. Амир Рахмани, 26.Калиду Кулибали, 23. Елсейд Хисай, 8.Фабиан Руиз, 4.Диего Деме, 20. Пьотър Зелински, 11. Ървинг Лозано, 14.Дрис Мертенс, 24. Лоренцо Инсинйе

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Наполи започна уверено втората част, като Джовани ди Лоренцо стреля в 47-ата минута. Буфон спаси, а след това Деме отита късмета си от далечна дистанция.

Дженаро Гатузо извърши две промени в 54-ата минута, като Виктор Осимхен влезе на мястото на Диего Деме, а Матео Политано се появи вместо Ървинг Лозано. В 59-ата минута Лоренцо Инсинйе имаше добър шанс да отбележи, но Джанлуиджи Буфон изби в корнер. Веднага след това Федерико Киеза излезе на стрелкова позиция, но беше отсъдена засада.

Наполи пое инициативата като стигна до нов корнер в 61-ата минута. В 61-ата минута Джовани ди Лоренцо не успя да намери никого от своите съотборници и пасът му беше пресечен.

В 69-ата минута Андреа Пирло освежи състава си, като Пауло Дибала замени Федерико Киеза, а Уенстън Маккени влезе вместо Хуан Куадрадо. В 71-ата Фабиан Руиз стреля опасно отдалече, но Буфон продължи да показва класата си със страхотно спасяване.

Две минути по-късно обаче Дибала удвои резултата за Юве. Аржентинецът се възползва от разсейване в защитата на Наполи и с прецизен удар направи резултата 2:0. Гатузо реагира веднага и пусна в игра Елиф Елмас вместо Дрис Мертенс и Марио Руи вместо Елсейд Хисай.

В 79-ата минута Наполи изпълни корнер, но това не застраши вратата на Ювентус. В 80-ата Артур влезе на мястото на Федерико Киеза. Марио Руи опита да застравши вратата на Юве в 85-ата минута, но ударът му беше далеч от целта.

В 89-ата минута Джорджо Киелини препречи пътя на Виктор Осимхен и съдията отсъди дузпа в полза на Наполи. Лоренцо Инсинйе беше точен от бялата точка за 2:1.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Чудесен старт на срещата за Юве, като още във втората минута Кристиано Роналдо получи центриране отдясно, но пропусна целта. Минута по-късно Зелински беше изведен на стрелкова позиция като изстрелът му мина далеч от целта. В 5-ата минута Ювентус изпълни първия корнер в мача, но нямаше опасност пред вратата на Алекс Мерет.

В 9-ата минута Юве отново стигна до корнер, но Адриен Рабио стреля с глава в аут. В 13-ата минута Киеза центрира отдясно и Роналдо не сгреши за 1:0. Това е четвърти гол в последните шест мача за португалеца. В 17-ата минута Наполи опита да отговори чрез Фабиан Руиз, но ударът беше неточен.

В 22-ата минута Калиду Кулибали получи жълт картон, а три минути след това Дрис Мертенс центрира в наказателното поле на Ювентус. Топката обаче не затрудни Джанлуиджи Буфон. 

В 34-ата минута домакините имаха претенции за дузпа след нарушение срещу Федерико Киеза в наказателното поле. Съдията обаче отказа да преразглежда ситуацията. В 38-ата минута Хуан Куадрадо беше близо до гола, но Мерет спаси изстрела.

В 40-ата минута Наполи се събуди и Лоренцо Инсинйе стреля опасно към вратата, но топката беше над вратата. Ювентус отвърна мигновено с удар на Федерико Киеза, който беше далеч от целта. Малко преди края на полувремето Зелински падна в наказателното поле, но съдията не видя фал.

Преди двубоя

Последните два мача на Ювентус разклатиха стола на Андреа Пирло. Загубата от Беневенто и равенството с Торино са далеч от желаните резултати за шампиона на Италия в последните 9 години. Тимът дори отписа титлата и основна цел е да се осигури класирането в топ 4. За "бианконерите" аут са само болните Леонардо Бонучи и Федерико Бернардески.

Дженаро Гатузо също не се оплаква от кадрови проблеми, като единственият осъстващ е левият бек Фаоузи Гулам. На линия вече е титулярният вратар Давид Оспина. Феновете на неаполитанци са оптимисти предвид серията на отбора от 4 поредни победи, които дойдоха над Болоня, Милан, Рома и Кротоне.

Ювентус е единствения отбор в Серия А този сезон, който не е допускал гол между 16-ата и 45-ата минути, докато Алваро Мората е вкарал 4 от последните си 5 попадения през вторите полувремена. Последните пет срещи между двата тима обаче показват лек превес за Наполи - 2 победи в първенството, както и успех във финала за Купата на Италия след продължения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички